Reddet av Draupner

Ferga «Strandebarm» med 31 passasjerer om bord fikk motorstopp. Ferga «Draupner» deltok i redningen. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag morges stoppet motoren på HSD-ferga Strandebarm, som går i trafikk mellom Langevåg og Buavåg i Bømlafjorden.

Bilfergen ble liggende å drive i den blikkstille fjorden med 31 passasjerer om bord. Men så kom MS Draupner fergevennen til unsetning.

- Ferga hadde motorproblemer, og drev temmelig nært land. Det så litt alvorlig ut, men alle forholdt seg rolige. Draupner fikk slept den ut i fjorden igjen, forteller øyevitne Tore Skogøy, som var passasjer på Draupner.

Skogøy tok mms-video av redningen med sitt mobilkamera. Se MMS-videoen her - Filmen er i formatet 3GP og avspilles med Real One mediaplayer eller tilsvarende.

Røk rem

Rederiet HSD opplyser at det var mororens registerrem som røk, og førte til at alt stanset ombord på Strandebarm.

- Det var blikk stille, og derfor ingen dramatikk. Draupner og en redningsskøyte fikk hjulpet fergen tilbake Langevåg ferjekai. Vi regner med at motoren er satt i stand i løpet av en times tid. Da vil ruta igjen gå som normalt, sier trafikksjef Lars Juvik i HSD.

TRØBBEL: Da motoren på MS Strandebarm havarerte, måtte fergekollega Draupner tre støttende til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer