Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet av en sigarett

SØRFOLD (Nordlandsposten/Dagbladet): Familien Trondsen fra Mørsvikbotn i Sørfold klarte i siste liten å komme seg ut av den overtente eneboligen som brant ned til grunnen natt til i går. Brannen ble oppdaget da mamma Kate sto opp for å tenne seg en sigarett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien på fem lå og sov da det begynte å brenne på loftet i bolighuset. Mamma Kate våknet tilfeldigvis i 05.00-tida. Hun ante ikke at det brant i huset og sto opp for å ta seg en sigarett før hun gikk og la seg igjen.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg plutselig våknet midt på natta. Jeg var lys våken og fikk lyst på en røyk, så jeg sto opp. Det er sannsynligvis det smarteste jeg noen sinne har gjort, sier Kate Trondsen.
Hun satte seg ned i en stol i stua og tente sigaretten. Samtidig hørte hun lyder fra hustaket.

- Jeg trodde det var regnet som slo mot taket, men så gikk strømmen, og jeg oppdaget at det lyste i skjøtene på takplatene. Det var ikke røyk i huset og brannvarsleren ga derfor ikke lyd fra seg

- Først da jeg så at flammene lyste på plenen utenfor huset, skjønte jeg hva som skjedde, sier Kate Trondsen.

Trebarnsmoren vekket mannen Torfinn og barna Ariela (10), Sindre (9) og Julian (3). Inne på barneværelset var det tjukk røyk og Kate pakket barna inn i hver sin dyne og fikk dem ut av huset.

- Torfinn hørte lyder på badet, og da han åpnet døra sto det flammer ut fra lufteventilen. Det var bare å komme seg ut av huset fortest mulig. Vi rakk ikke å berge noe innbo. Vi forlot hjemmet vårt i nattøy, forteller Kate.

Da de alle var ute av eneboligen, var den fullstendig overtent. Bare minutter seinere falt taket sammen.
- Det var et grusomt syn. Det gikk så ubeskrivelig fort. Bare tilfeldigheter gjør at vi er i live i dag, sier Kate.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!