Reddet av en trapp

16 mennesker reddet livet, selv om de befant seg i etasjene over flyet som traff tårnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisa USA Today skriver i dag om det de kaller «mirakelet i trappehus A».

Trappen reddet folk

Da fly nummer to boret seg gjennom tårnet og utraderte 79. til 84. etasje, ble rundt 2000 mennesker hjelpeløst fanget i etasjene over flyet. Alle utganger var knust - med unntak av én: Trappehus A.

Trappa ble beskyttet av et enormt maskinrom i 82. etasje. Heisene i World Trade Center var de største i verden da de ble installert under byggingen. Akkurat her traff flyets nese. Og her stoppet den.

I 79. etasje byttet folk fra ekspressheiser til lokale heiser. Etasjen var stappfull da flyet traff tårnet. De eneste overlevende fra de øverste etasjene kom seg unna via trapp A. Trapp B og C ble fullstendig knust da flyet traff bygningen.

Helikopterne kom ikke

Mange sprang opp trappene i stedet for ned. De håpet på å bli reddet av fly eller helikoptere. Den hjelpen kom aldri.

10 av de overlevende var i 79. etasje. To var i 82. etasje, og de siste fire overlevende var så høyt oppe som i 85. etasje da det smalt.

De enorme heisene som reddet folks liv, var så massive at flere av dem ikke engang ble knust da tårnene falt sammen. De ble funnet i ruinene, og etterforskerne trodde først at det var jetmotorene fra et av flyene, skriver USA Today.

INFERNO: Tusenvis av mennesker var fanget i etasjene over flyene. I tårnet til venstre kan man se at høyresiden av bygget er mindre skadet. Her lå trapp A.