Reddet av Hilda Maries hjerte

LONDON (Dagbladet): Engelske Margaux Bride ble født med hjertefeil. 13 måneder gammel hadde hun gjennomgått femten operasjoner. Legene ga henne bare uker å leve. Så kom hjertet fra Norge som reddet livet til vesle Margaux.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Margaux' liv kunne bare reddes ved en hjertetransplantasjon. Da 15 måneder gamle Hilda Marie ble erklært hjernedød på Haukeland sykehus i Bergen 9. mars i år, reiste et legeteam fra London til Norge. Hjertet til den vesle jenta fra Stord ble tatt ut. Drøye fire timer seinere var det sydd inn i Margaux' lille kropp på et sykehus i Vest-London.

Konstant frykt

Margaux' kamp for livet preget nyhetsbildet i Storbritannia denne seinvinteren. Foreldrene til Margaux, levde i konstant frykt for at hjertet til den lille jenta deres kunne stoppe når som helst. Flere ganger greide legene å pumpe det i gang igjen, men de hadde sendt ut alarm om at de trengte et friskt hjerte. Først i Storbritannia, men da det ikke kom respons, sendte de beskjed gjennom det internasjonale nettverket.

Så kom svaret fra Bergen. Hilda Maries hjerte banket fortsatt, selv om hun var erklært hjernedød. Mens legene jobbet i Bergen med å operere ut Hilda Maries hjerte, ble Margaux sendt inn på operasjonsbordet i London for at hennes dårlige hjerte skulle opereres ut.

- Timingen virket som et mirakel, forteller Margaux' mor Claude Bride til avisa The Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer