Reddet av Hilda Maries hjerte

LONDON (Dagbladet): Engelske Margaux Bride ble født med hjertefeil. 13 måneder gammel hadde hun gjennomgått femten operasjoner. Legene ga henne bare uker å leve. Så kom hjertet fra Norge som reddet livet til vesle Margaux.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Margaux' liv kunne bare reddes ved en hjertetransplantasjon. Da 15 måneder gamle Hilda Marie ble erklært hjernedød på Haukeland sykehus i Bergen 9. mars i år, reiste et legeteam fra London til Norge. Hjertet til den vesle jenta fra Stord ble tatt ut. Drøye fire timer seinere var det sydd inn i Margaux' lille kropp på et sykehus i Vest-London.

Konstant frykt

Margaux' kamp for livet preget nyhetsbildet i Storbritannia denne seinvinteren. Foreldrene til Margaux, levde i konstant frykt for at hjertet til den lille jenta deres kunne stoppe når som helst. Flere ganger greide legene å pumpe det i gang igjen, men de hadde sendt ut alarm om at de trengte et friskt hjerte. Først i Storbritannia, men da det ikke kom respons, sendte de beskjed gjennom det internasjonale nettverket.

Så kom svaret fra Bergen. Hilda Maries hjerte banket fortsatt, selv om hun var erklært hjernedød. Mens legene jobbet i Bergen med å operere ut Hilda Maries hjerte, ble Margaux sendt inn på operasjonsbordet i London for at hennes dårlige hjerte skulle opereres ut.

- Timingen virket som et mirakel, forteller Margaux' mor Claude Bride til avisa The Times.

- Nå vet vi at Margaux ikke skal forlate oss, jeg kan ikke få uttrykt hvor takknemlig jeg er for det, sier hun.

Mistet tvillingjenta

Hilda Maries foreldre, Bodil Kolltveit og Eduard Eikeland, opplevde å miste en av sine to tvillingjenter.

- Hilda Marie ga så mye glede, varme og lykke til alle hun møtte i sitt korte liv. Det gir oss enorm glede at hun gjør det samme etter sin død, fortalte Eduard til The Times denne uka. Margaux er i dag 16 måneder, og hun vokser seg sterkere for hver dag som går. Bodil og Eduard håper de snart kan reise til London for å treffe den vesle jenta.

- I vår sorg er det vår eneste trøst at vi vet Hilda Marie er der ute og hjelper andre, sier Eduard Eikeland. Leveren til vesle Hilda Marie ble donert til en liten gutt i Oslo.

LYKKELIG HJEMME: På dette bildet er Margaux Bride hjemme for første gang etter operasjonen som reddet livet hennes, sammen med mamma Claude, pappa Martin og storebror Thibaud på to år. Hjertet til Hilda Marie fra Stord ble transplantert inn for to måneder siden.