Reddet av kirkeklokkene

Etter at en lett distré kirketjener hadde låst dem inne i landsbykirken, greide ti hutrende soknebarn i landsbyen Evesham i Vest-England å få sendt bud på hjelp. De kom seg nemlig opp i kirketårnet, der de sendte et klart og tydelig SOS-signal med kirkeklokkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I morsealfabetet gjengis en s med tre korte signaler (prikker) og o med tre lange signaler (streker). Ved å ringe tre ganger med kort mellomrom i den ene klokken, deretter tre ganger med lenger mellomrom og så tre ganger med kort igjen, fikk de innesperrede gitt beskjed om at de var i nød.

De ti innesperrede hadde deltatt i en korøvelse, og ikke rukket å komme seg ut før kirketjeneren, som lengtet hjem til kone og aftenste, hadde låst og gått sin vei.

SOS står for «Save Our Souls» («Redd Våre Sjeler»), og det skulle jo passe godt i denne kirkelig sammenhengen, skriver London-avisen Daily Telegraph.
(NTB-DPA)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer