Reddet av likkister

Gro Dale (19) og forloveden Per Willy Eriksen (19) så bokstavelig talt døden i øynene da bilen feide ut av veien, fløy gjennom lufta og landet i et likkistelager i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅMLI (Dagbladet): Kistene reddet parets liv.

- Ja, det er ikke tvil om at kistene stoppet bilen og hindret den i å fortsette tvers gjennom låven og ned i Nelaug-vannet, sier Inger Synnøve Espeland til Dagbladet.

Hennes datter og svigersønn driver Indre Agder Begravelsesbyrå og bruker Espelands låve som likkistelager. Låven ligger tett inntil riksveien mellom Tvedestrand og Åmli i Aust-Agder. Stedet er kjent som en utsatt ulykkesplass.

Hadde griseflaks

I går ettermiddag tok Espeland den ødelagte låven i nærmere øyesyn. Hun kunne knapt forstå hvordan Gro Dales bil først kunne havnet utfor veien og deretter nærmest lukeparkere inne på låven.

- Paret har hatt griseflaks, sier Espeland.

Baksiden av låven er flerret opp. Det viser hvor nær paret var den store tragedien.

- Tragikomisk

Dale er innlagt til observasjon på sykehuset i Arendal. Jenta brakk ryggen og ble lam fra livet og ned i en MC-ulykke for snart tre år siden. Mandag kveld fryktet legene at hun hadde slått opp bruddet i ryggen. Røntgenundersøkelsen viste at alt er i orden.

- Jeg er en skikkelig ulykkesfugl, konstaterer Gro. Hun nevner en rekke uhell hun har hatt med både sykkel og moped. Kjøreturen som endte inne i låven, var den første etter at hun i november krasjet spesialbilen sin på glatta.

- Det var et salig smell, ja. Nesten tragikomisk å sitte innestengt i bilen omgitt av likkister, uten at vi hadde muligheter til å få åpnet dørene, forteller Gro Dale.

SKIKKELIG SMELL: Den tunge spesialbilen ble heldigvis stoppet av et lager av likkister. Uten kistene hadde bilen sannsynligvis gått tvers gjennom bygningen. Inger Synnøve Espeland tar skadene i nærmere øyesyn.
ULYKKESFUGL: Gro Dale er rullestolbruker og lam etter en MC-ulykke.
GJENNOM VEGGEN: Bilen braste tvers gjennom veggen på låven.