Reddet av mamma

De 20 fulle ungdommene hadde presset seg opp i en 27 fots sjekte. Utenfor Strömstad gikk de på grunn. Men en urolig mamma sørget for at hjelpen var på vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sjekta gikk på grunn ved Tjurholmen utenfor Strömstad i Sverige torsdag kveld. Mora til en av de 20 reddet dem fra katastrofen.

Ungdommene var trolig på vei hjem fra den årlige skjærtorsdag-utflukten til Sverige, da båten grunnstøtte. De 20 ungdommene la ut i trebåten til tross for mye vind og dårlig vær i området.

Stig Lennart Hansson ved den svenske kystvakten mener det hele kunne endt riktig galt ettersom det blåste kuling, 14 sekundmeter, og vannet bare holdt 4,5 grader.

- Det kunne ha endt i en tragedie. Det var flaks at en urolig mamma ringte til den norske sjøredningssentralen og slo alarm, sier Hansson til Göteborgsposten.

Kjørte på skjær

Grunnstøtingen skjedde i 22-tiden ved skjæret Säcken. Ungdommene ble hentet fra ulykkesstedet av tre svenske redningsbåter og en norsk friluftsbåt.

- Noen personer var igjen på båten, andre hadde greid å ta seg opp på noen skjær, forteller Sten-Erik Pettersson.

Ungdommene ble natt til fredag tatt imot av politiet ved Skjærhallen utenfor Fredrikstad, og vil bli avhørt og tatt blodprøver av i løpet av natten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer