Reddet av nabo

En nabo på vei til barnehagen reddet trolig kvinnen (35) som ble rammet av bileksplosjonen i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En bil gikk i lufta i et boligfelt i Drammen like før klokka 08:10 i morges. Eieren av bilen, en kvinne på 35 år, ble alvorlig brannskadet. Men en snarrådig nabo reddet henne fra brannen.

Vitner Dagbladet.no har snakket med forteller at naboen bare var 50 meter unna da eksplosjonen skjedde. Hun satte ungene i sikkerhet, som var på vei til barnehagen, og løp ned til parkeringsplassen der bilen sto i full fyr. Kvinnen slått i bakken av eksplosjonen og klærne var i brann. Hun ropte på hjelp.

Ved å kaste på snø og is, klarte naboen å slukke brannen i kvinnens klær. Deretter gav hun kvinnen førstehjelp før ambulansen kom til.

Kvinnen har nå andre grads forbrenning og brannskader over 25 prosent av kroppen. Hun er alvorlig skadet, men det skal ikke være fare for livet, opplyser Buskerud Sentralsykehus til Dagbladet.no.

Flammene fra bilen skal ha stukket 10-15 meter opp i været. Eksplosjonen har vært svært kraftig. Hele nabolaget har hørt det. Og det ligger forvridde metalldeler flere hundre meter unna der bilen stod. Alle dørene på bilen er blåst ut, bortsett fra førerdøra. Taket på bilen er sprengt vekk. Tre andre biler ved siden av er også ødelagt.

Den skadde kvinnen bor i Drammen og skal ha vært på besøk hos en venn på stedet der eksplosjonen skjedde.

Politiet har koblet inn Kripos i saken. De jobber nå på åstedet med å sikre spor. De utelukker ikke at det ligger en kriminell handling bak, og prøver å finne ut om eksplosjonen skyldes en bombe eller noe annet.

TAKET BLÅST BORT: Taket på Golfen ble blåst bort, og ytterligere tre biler ble totalskadd.
EKSPLODERTE: Den 35 år gamle kvinnens bil eksploderte da hun skulle sette seg inn i bilen.