Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet av norsk helikopter

De to svenske forskerne er reddet ned fra fjellet av et helikopter fra Hovedredningssentralen i Bodø. Ennå har ingen funnet livstegn etter de tre svenske redningsmennene som trolig omkom da et svensk helikopter smalt i fjellveggen i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vårt helikopter har fått forskerne ned fra fjellet. De vil returnere til Norge når de har fått drivstoff, sier redningsleder Erling Herstad ved Hovedredningssentralen i Bodø til Dagbladet.no.

Like etter klokka 08 gjennomførte det norske Sea King-helikopteret redningsoppdraget som mislyktes i natt. Ved ulykkestidspunktet klokka 01.30 blåste kraftige vinder 15-20 meter i sekundet. Temperaturen var rundt 5 grader i den tåkelagte fjellheimen på 1900 meters høyde.

Nordmennene som ble tilkalt fra Bodø måtte bare vente på bakken mens været klarnet. Utover morgenkvisten steg temperaturen og vinden løyet drastisk. Det er fortsatt noe tåke ved fjellet.

En fjellklatrer har nådd fram til stedet hvor det svenske helikopteret krasjet, etter å ha sklidd ned fjellsida rundt 100 meter. Han rapporterer om omfattende skader og ingen livstegn. Det er ikke bekreftet at besetningen på tre er omkommet, men ingenting tyder på at de kom fra kollisjonen i live.

Redningsmannskaper er på vei til ulykkesstedet til fots.