Reddet av pappa

Fisketuren på kaianlegget Vippetangen i Oslo endte med alle foreldres skrekk. Tre år gamle Sivaram hadde lurt til seg bilnøklene. I løpet av sekunder lå bilen og duppet i vannet. - Jeg hørte ham rope, og skjønte at jeg måtte hoppe, sier pappa Siva Arul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi var akkurat ferdig med å fiske. Min kone holdt på å pakke sammen utstyret da bilen rykket til, forteller familiefaren til Dagbladet. Vi møter ham utenfor barneavdelingen på Ullevål sykehus noen få timer etter den dramatiske hendelsen.

Bilen begynte å trille mot kaikanten, med veslegutt sittende inni - uten en sjanse til å komme seg ut. Fortvilt prøvde Sivas kone Sulo å holde fast i bagasjelokket. Det hjalp ikke. Før de visste ordet av det lå bilen og duppet i vannet.

I et tigersprang hoppet Siva Arul mot den synkende bilen. Det eneste han tenkte på var å redde sønnen.

- Fryktet det verste

- Jeg hørte Sivaram rope etter meg, og skjønte at jeg måtte handle raskt, sier Siva.

Treåringen gjorde selv sitt i kampen mot vannet. På egenhånd klarte han å kare seg mellom forsetene, over bakseteryggen, og inn i bagasjerommet, til tross for at vannet strømmet inn gjennom en knust frontrute. Bilen sto med fronten rett ned.

- Da jeg grep tak i ham, var klærne nesten helt tørre. Å vite at jeg holdt i Sivaram, og at han var i live, var en utrolig lettelse. Innerst inne hadde jeg fryktet det verste, medgir Siva.

- Ikke ny fisketur

Bare noen få sekunder etter at han hadde fått sønnen ut av bilen, sank den som et lodd mot havbunnen. Nå var problemet å komme seg opp på kaia igjen, der Sivarams mor sto og gråt. Med sønnen på den ene armen, og fingrene plantet i små hull i kaiveggen, fikk han utrolig nok kreket seg opp.

På land sto familiens venn, Prem Parames. Sammen med en annen fisker, Hibout Hossein, fikk han hjulpet far og sønn opp på tørr grunn.

Sønnen Sivaram måtte overnatte på Ullevål sykehus i går. Tilstanden var imidlertid god.

- Han har bare fått i seg litt vann. Jeg spurte ham om vi skulle dra på fiske i morgen. Han ville ikke det, sier Siva Arul.

<B>REDDET: Pappa Siva Arul hadde bildet av sønnen i lommeboka da han hoppet etter sønnen.
<B>SANK TIL BUNNS:</B> Sivaram (3) hadde fisket til seg pappas bilnøkler uten at han hadde merket det. Mens mor og far pakket fiskesakene satt veslegutten i bilen. Plutselig gjorde bilen et rykk og havnet i vannet.