Reddet av pilot-engel

STAVANGER (Dagbladet): Steven Nygård ble nesten desperat da han skjønte at han ville miste Stavanger-flyet og dermed kanskje gå glipp av sin kona Dees fødsel. Da dukket trafikkassistent Stian Skaar (21) i Braathens opp som en reddende engel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fantastisk! Han stilte opp med et småfly og fløy meg fra Bergen til Stavanger midt på natta. Utrolig! forteller en glad Steven Nygård i Stavanger til Dagbladet.

Flygale Stian er blitt en helt for flere som har kommet for seint til flyavganger. En flykaptein kom forsinket hjem fra sydenferie. Han skulle føre et rutefly fra Stavanger, men tidsskjemaet sprakk. Da stilte Stian opp med det lille propellflyet.

- Vi skal yte service, og ved disse anledningen passet det godt å tilby litt ekstra, sier Stian Skaar til Dagbladet.

La kriseplan

Steven hadde allerede lagt en kriseplan ved å leie bil i Bergen da tilbudet om privatfly kom.

- Jeg hadde ikke ro i kroppen og måtte komme meg til Stavanger for å være sammen med min kone. Vi fikk en praktfull flytur i flott nattvær, jeg er så takknemlig, sier han.

Stian tok ikke betalt for turen. De ble enige om å dele utgifter til flyleie og bensin.

Det hører med til historien at Stevens kone Dee ennå ikke har født. Svangerskapet har vært problematisk, legene har antydet en risikabel tidligfødsel. Derfor har paret levd på tå hev i flere måneder.

Flygerdrøm

Stian begynte å fly seilfly som 15-åring og tok sertifikat for småfly som 18-åring.

Steven er født i USA og jobber som boreleder i Nordsjøen.

- Servicen her i landet er ikke alltid til å skryte av, men Stian er et suverent unntak, sier Steven.

<B>YTER SERVICE</B> - Stian Skaar (21) jobber som trafikkassistent på Flesland ved Bergen. Han har sertifikat for småfly, og har flere ganger tilbudt seg å fly hjem til passasjerer som kom for seint til ruteflyene. - Hyggelig å kunne yte service, samtidig får jeg flytimer, sier Stian.
<B>HELT UTEN WIDERØE:</B> Steven kom seg hjem til kona Dee ved hjelp av småfly. Men barnet lar vente på seg.