HELDIGE: Dalkurds spillere hadde havnet på ulykkesflyet om de ikke var så utålmodige. Foto: Dalkurd FF (med tillatelse)
HELDIGE: Dalkurds spillere hadde havnet på ulykkesflyet om de ikke var så utålmodige. Foto: Dalkurd FF (med tillatelse)Vis mer

Reddet av rastløshet: Fotballag skulle ta ulykkesflyet, men orket ikke å vente

200 tapte anrop og griseflaks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire fly lettet omtrent samtidig fra Barcelona i formiddag. Det svenske 1. divisjonslaget Dalkurd Fotballförening, som hadde vært på treningsleir like utenfor Barcelona, fordelte sine 29 spillere og trenere på tre av disse flyene.

Det fjerde flyet, et Airbus A320-fly, styrtet i nærheten av byen Digne-les-Bains i Provence i de franske alper. Alle 150 om bord omkom.

Det svenske fotballaget ville opprinnelig reise med dette ulykkesflyet, men de fikk det ikke som de ville.

Heldigvis.

Dalkurd hadde griseflaks da deres spillere ble fordelt på de tre øvrige flyene.

- Vi skulle egentlig reise med det flyet som krasjet. Men det var så lang ventetid i mellomlandingen i Düsseldorf at vi heller fordelte spillerne våre i tre ulike grupper og på tre andre fly, forteller sportssjef Adil Kizil til Dagbladet.

200 tapte anrop Det ble redningen for det svenske fotballaget, som i Barcelona sjekket inn sammen med passasjerene som tragisk nok omkom i Alpene i formiddag.

- Vi hadde spillere på tre av fire fly som fløy over Alpene, men ingen på det flyet som krasjet. Man kan si at vi hadde veldig, veldig flaks. Det er utrolig, sier Kizil.

- Familiene våre hadde hørt at vi skulle fly fra Barcelona og mellomlande i Tyskland. Da de hørte om ulykken, fikk de panikk og bombarderte oss med meldinger og anrop.

Panikken ble ikke mindre av at Dalkurds spillere og trenere ikke rakk å skru på mobilene da de mellomlandet.

- Da vi mellomlandet i München, hadde vi så kort tid på oss før neste fly at vi aldri skrudde på telefonene våre. Det økte panikken ytterligere hos våre nærmeste. Vi ante fred og ingen fare helt til vi skrudde på mobilene våre, forteller Kizil, som hadde 200 tapte anrop.

FLAKS: Det svenske fotballaget Dalkurd ville egentlig ta ulykkesflyet som krasjet i de franske alper, men orket ikke den lange ventetiden og fant en annen løsning. Foto: NTB Scanpix
FLAKS: Det svenske fotballaget Dalkurd ville egentlig ta ulykkesflyet som krasjet i de franske alper, men orket ikke den lange ventetiden og fant en annen løsning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det dukket plutselig opp hundrevis av meldinger og tapte anrop. Da skjønte vi at noe hadde skjedd. Vi var raske med å skrive på sosiale medier at vi ikke var involvert i ulykken, sier Kizil til Dagbladet.

- Sjokkerte og tomme En stund var Kizil og hans gruppe bekymret for at de andre gruppene hadde havnet i ulykken. De klarte ikke å få kontakt med de øvrige spillerne, all den tid deres mobiler var avslått.

- Vi ble naturligvis bekymret. Hadde det skjedd noe med de andre? Etter hvert skjønte vi at det ikke var våre fly som hadde krasjet. Vi fikk ringt rundt og sjekket at alt heldigvis gikk bra med våre, forteller Kizil.

- Det er klart det var veldig skremmende. Vi var sjokkerte og tomme da vi landet. Alle menneskene som omkom, var på samme insjekking som oss. Vi gikk til samme gate. Det er forferdelig å tenke på.

Må snakke om det på trening På kommende treninger kommer kommer Dalkurd-leiren til å bruke tid på å bearbeide dette sjokket.

- Det er tragisk og utrolig trist. Det oppleves helt tomt akkurat nå. Det er tungt for hele laget vårt. Vi kommer til å bruke tid på å samle oss etter dette. Det er ikke noe vi ignorerer, men noe vi må snakke om på kommende treninger.

- Jeg har aldri hatt flyskrekk, men jeg kommer til å bære med meg dette lenge. Redselen vil nok være der neste gang jeg flyr, innrømmer Kizil.

TOM: Dalkurds sportssjef - og tidligere målvakt - Adil Kizil sitter med en ekkel følelse etter det som skjedde i formiddag. Foto: Nils Petter Nilsson/Expressen
TOM: Dalkurds sportssjef - og tidligere målvakt - Adil Kizil sitter med en ekkel følelse etter det som skjedde i formiddag. Foto: Nils Petter Nilsson/Expressen Vis mer