REDDET:  Maxime Fallon pratet kort før hun var totalt utmattet etter redningsaksjonen i universitetsruinene. Mannskapene lokaliserte en tekstmelding fra henne eller noen andre i de samme ruinene. FOTO: JULIE JACOBSON, AP/SCANPIX.
REDDET: Maxime Fallon pratet kort før hun var totalt utmattet etter redningsaksjonen i universitetsruinene. Mannskapene lokaliserte en tekstmelding fra henne eller noen andre i de samme ruinene. FOTO: JULIE JACOBSON, AP/SCANPIX.Vis mer

Reddet av sms seks døgn etter

- Jeg hadde håpet, sier Maxime (23). Dødstallene nærmer seg tsunamien i 2004.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet):  Seks døgn etter at jordskjelvet la store deler av hovedstaden Port-au-Prince i ruiner, ble Maxime Fallon i går ettermiddag lokal tid funnet under stein og betong etter det som en gang var universitetet i byen.
Den 23 år gamle studenten er den foreløpig siste som er funnet i live i ruinene. Og redningsmannskapene tror det kan være i live i kaoset på universitetet.

Det var en tekstmelding som førte til at den savnede kvinnen ble lokalisert og gravd fram i tide. Mobilen som nød-sms'en ble sendt fra, ble lokalisert til universitetsområdet.

Men i natt var det uklart om tekstmeldingen kom fra Maxime Fallons telefon. Derfor tror redningsmannskapene at det kan være flere i live under ruinene - tre døgn etter at timeglasset normalt har rent ut i forhold til hvor lenge et menneske kan holde seg bevisst og i live uten vann eller mat.

- Jeg håpet- Jeg hadde håpet jeg ville bli reddet, fikk 23-åringen sagt mens hennes søster jublet. Søsteren har vært ved universitetsruinene hver eneste dag i håp om å høre stemmen til Maxime.

23-åringen fortalte kortfattet til redningsteamet fra Russland, Nicaragua, Peru og Israel at hun hadde prøvd å holde seg ved bevissthet hele tiden. Hun trodde ikke det er andre overlevende under de sammenraste bygningene.

Etter redningen var hun på kanten til å falle inn i bevisstløsheten.

Alvorlige organskaderLegeteamet forteller til CNN at 23-åringen har alvorlige skader på flere organer.

Tidligere på dagen ble ei seks år gammel jente gravd fram i live fra andre ruiner i byen og tre personer fra et supermarked.

Men anslagene over dødsofre ble likevel dramatisk oppjustert i løpet av gårsdagens. En EU-kommisjon som jobber tett med myndighetene i Haiti, doblet anslaget over dødsofrene til 200 000 mennesker.

Dermed er  anslaget allerede på samme nivå som tsunamien ved juletider i 2004. Da mistet 230 000 mennesker livet.

Lyspunktet i går var at krisehjelpen kommer fram til stadig flere. Søndag var det bare 67 000 mennesker som fikk mat, i går var tallet økt til 97 000 ifølge AP.

Behovet er enormt. Opptil tre millioner mennesker kan ha behov for mathjelp i et halvt år.
Bare i løpet av de neste 30 dagene er det behov for 100 millioner matrasjoner, har Verdens Matvarefond (WFP) beregnet.

 BØNNHØRT:  Søster til reddede Maxine Fallon takket høyere makter etter redningsaksjonen.  Hun har vært ved ruinene hver dag i håp om å høre søsterens stemme. FOTO: JULIE JACOBSON, AP/SCANPIX.
BØNNHØRT: Søster til reddede Maxine Fallon takket høyere makter etter redningsaksjonen. Hun har vært ved ruinene hver dag i håp om å høre søsterens stemme. FOTO: JULIE JACOBSON, AP/SCANPIX. Vis mer