Reddet av SOS på SMS

En 20 år gammel kvinne skal natt til lørdag ha blitt forsøkt voldtatt på et toalettet i hjertet av Oslo. En SMS-melding til en venn som ventet utenfor, ble redningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den dramatiske hendelsen skjedde på et spisested på Karl Johan natt til lørdag. Kvinnen, som hadde vært ute på byen sammen med noen venner, gikk inn på spisestedet for å gå på toalettet.

Inne på toalettet skal hun ha blitt angrepet av en 28 år gammel mann. Mannen skal ha forsøkt å dra av henne klærne.

Kvinnen skal ha kjempet imot, og etter ei tid skal hun ha klart å ta seg inn på et av toalettavlukkene. Derfra fikk hun sendt en SMS-melding til en venn som ventet utenfor. Vennen kontaktet umiddelbart politiet.

Rask pågripelse

Kvinnens venn prøvde også å ta seg inn på toalettet. Overfallsmannen skal da ha forstått at politiet var kontaktet, og sprang ut fra lokalet. Kvinnens venn skygget ham nedover Karl Johan samtidig som han hadde telefonisk kontakt med politiet. Fem minutter seinere ble mannen pågrepet ved Christian Fredriks plass (Plata), sør for Oslo Sentralstasjon.

- Mannen er siktet for voldtektsforsøk. Vi er nå i gang med etterforskningen, og mannen er blitt avhørt i dag, sier vaktleder Sindre Flaate på krimvakta ved Oslo politidistrikt.

Mannen har til nå gjennomført avhør uten advokat, men han har gitt politiet beskjed om at han ønsker advokatbistand dersom det skal foretas ytterligere avhør.

Politiet berømmer snarrådigheten og handlekraften til kvinnens venn.

Reddet av SOS på SMS

- Jeg vil berømme vitnet som reagerte så raskt, og hjalp oss med å få fatt i den mistenkte, sier politiførstebetjent Oddleif Sveinungsen.

Sjokkert

Spisestedet har vært plaget av at festfolk har stukket innom bare for å bruke toalettet. De holder derfor toalettanlegget låst om natta, men kunder kan låne nøkkelen i kassa. Dersom man ikke er gjest, må man betale 20 kroner for å låne nøkkelen. Mannen som er siktet for voldtektsforsøk, skal ha betalt for å låne nøkkelen. Da han låste seg inn, skal kvinnen ha fulgt etter for å gå inn på dametoalettet. Døra bak dem skal da ha gått i smekklås. Det var bare de to inne på toalettanlegget da voldtektsforsøket skal ha funnet sted.

Kvinnen skal ha klart å rive seg løs, og låste seg inne på et av toalettavlukkene.

Etter hendelsen i natt har spisestedet endret sine rutiner slik at bare kunder kan benytte toalettet. Kvinnen er avhørt og skal ha fått tilbud om krisehjelp. Hun ble ikke fysisk skadd.

Alvorlig sak

Etter hendelsen stengte politiet av toalettavdelingen ei tid for å gjøre undersøkelser. Flere av de ansatte ved spisestedet har avgitt vitneforklaringer. Nye vitneavhør vil bli foretatt i dag. Politiet vil i morgen tidlig ta stilling til om 28-åringen, som er somalisk statsborger, skal framstilles for varetektsfengsling. Mannens forklaring skal etter det Dagbladet erfarer, avvike fra kvinnens forklaring.

- Politiet ser alvorlig på denne saken. Det står fortsatt igjen etterforskning som vil gi svar på hva som har skjedd, sier Flaate.