Reddet av vanntett mobiltelefon

Fire personer ble reddet opp av sjøen etter at båten de satt i kjørte på et skjær og sank ved Ramsø mellom Fredrikstad og Hvaler natt til søndag. Redningen ble en vanntett mobiltelefon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var like over midnatt at politiets operasjonssentral fikk melding om at en skjærgårdjeep hadde gått på grunn og sank. Fire personer havnet i vannet, skriver Demokraten.

Ingen av de fire personene i vannet visste hvor de var, men opplyste at de hadde kjørt fra Fredrikstad og skulle til et sted på Kirkeøy på Hvaler.

Hovedredningssentralen ble varslet, og Sea King-helikopteret på Rygge ble satt inn i søket. Politibåten, redningsskøyta og losbåt ble også satt inn i leteaksjonen.

Politibåten kjørte med blålys, og sammen med den vanntette mobiltelefonen ble det redningen for de fire personene.

Etter nærmere en time i sjøen kunne vedkommende med mobiltelefonen melde at han så blålysene på politibåten og at den kom nærmere i området ved Edholmen på Hvaler. I løpet av kort tid var vedkommende tatt om bord i politibåten.

Ytterligere søk i området resulterte i at de tre andre personene også ble funnet og tatt om bord i politibåten. Samtlige hadde redningsvester på seg da grunnstøtingen skjedde.

Nedkjølt og med mindre kuttskader ble de fire brakt til sykehus med ambulanser.

Politiet opplyser til Demokraten at båtføreren, en mann i 60-årene, trolig hadde promille.

(ANB)