Reddet brødre fra branndøden

De to brødrene på seks og sju år lå og sov da brannen brøt ut. Den fortvilte moren sto på verandaen og skrek om hjelp. En nabo og en politimann fikk reddet guttene ut fra det røykfylte infernoet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen brøt ut like før klokka 05.00 1. nyttårsdag i Welding Olsensvei på Skullerud i Oslo. Moren løp ut på verandaen og skrek på hjelp, da den unge mannen i naboleiligheten kom stormende.

- Jeg banket jeg på vinduene til soverommet til guttene. Den eldste klarte å lukke opp vinduet selv. Jeg fikk dratt ham ut og bar ham i sikkerhet, forteller naboen, som ønsker å være anonym.

Uskadd

- Da jeg kom bærende på den eldste gutten, kom en politibil som tilfeldigvis var i nærheten. Jeg ba dem om å hente den andre gutten, forteller naboen.

Politimannen fikk knust vinduet til den yngste guttens soverom. og bar den sovende gutten ut i sikkerhet.

Både moren og de to sønnene kom uskadd fra dramaet.

Mange branner

Kongeriket ble herjet av mange branner nyttårsaften og 1. nyttårsdag. Bare i Ålesund var det tre branner. To av brannene var i bolighus, den tredje i en lagerbygning. En 40-åring ble sendt til Sunnmøre sentralsykehus med lettere røykskader, og fire personer fikk leilighetene sine ødelagt. Brannårsakene er foreløpig ukjente.

I Ski i Akershus brant et bolighus ned til grunnen nyttårsnatta. Ingen ble skadd. Familien i huset var hos naboer da brannen startet.

Også i Rauma i Møre og Romsdal, i Grue i Hedmark og på Andørja i Troms mistet familier hjemmet sitt i brann nyttårsnatta. Ingen ble skadd i disse brannene.

I Sokndal i Rogaland antydet politiet at uheldig bruk av fyrverkeri kan være årsak til at en kolonialforrening ble totalskadd av brann nyttårsaften.

I Horten sentrum ble et solstudio påført store skader. Ingen ble skadd.