Reddet etter 12 timer i Atlanteren

En spansk fisker ble i dag reddet etter å ha tilbragt 12 timer i det iskalde Atlanterhavet. Av et mannskap på 16 er 10 reddet, fem funnet omkommet og en er fortsatt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske tråleren Hansa gikk ned sent mandag kveld, omlag 38 mil vest av Skottland. I løpet av kort tid sank tråleren i de fem meter høye bølgene. Ni av mannskapet på 16 klarte å komme seg ombord redningsflåten før tråleren gikk ned. De syv andre ble kastet ut i det iskalde vannet. I tillegg til de ni som klarte å komme seg ombord i redningsflåten ble en fisker reddet etter å ha ligget 13 timer i det kalde vannet. At mannen overlevde så lenge blir beskrevet som et mirakel av britiske leger.

Fire båter, tre av dem norske, og et helikopter fra Irland leter nå etter den siste savnede fiskeren. Et helikopter fra den engelske marinen så fiskeren i havet tidligere i dag. Helikopteret fikk slengt ut en redningsflåte til fiskeren, og i følge BBC så helikoptermannskapet at fiskeren kravlet ombord i denne før de måtte vende tilbake til land. Observasjonen ble gjort i formiddag. Ingen av redningsmannskapene har gjort sikre observasjoner av den savnede fiskeren, eller redningsflåten, etter dette.

15 av fiskerne var spanjoler, mens skipperen er tysk.

Det er foreløpig uklart hvorfor tråleren sank.

REDDET: Etter tolv timer i kaldt vann kunne denne fiskeren endelig sette føttene på land igjen.Foto: SCANPIX
REDDET: Etter tolv timer i kaldt vann kunne denne fiskeren endelig sette føttene på land igjen.Foto: SCANPIX Vis mer
REDDET: Etter tolv timer i kaldt vann kunne denne fiskeren endelig sette føttene på land igjen.Foto: SCANPIX