Reddet etter 12 timer i sjøen

Den rumenske kvinnen falt over bord fra S/S Norway. Etter hele 12 timer i høy sjø ble hun plukket opp igjen av luksusskipet - i live og sju kilometer fra stedet hvor hun falt i sjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 24 år gamle rumenske kvinnen jobbet ombord på den tidligere norske cruisestoltheten på et av dens cruise i det karibiske hav. Hun satt og røykte på et rekkverk på båten, da hun tok overbalanse og falt ned i sjøen.

Ingen så henne falle, men da hun ble meldt savnet, fant man nøklene og sigarettpakken hennes på stedet hvor hun sist ble sett røykende. Kollegaene skjønte hva som hadde skjedd og det ble det satt i gang en tilsynelatende håpløs leteaksjon.

Høy sjø

Det dramatiske uhellet skjedde natt til tirsdag lokal tid utenfor Jomfruøyene i Det karibiske hav, melder nyhetsbyrået Associated Press torsdag. Med bølger på opp mot 2,5 meter fikk 24-åringen mer enn nok med å holde seg i live, mens helikopter fra den amerikanske kystvakta lette etter henne. Cruiseskipet var også med i søket.

Da dagslyset kom fikk mannskaper fra S/S Norway øye på henne. Da var skipet ikke mindre enn sju kilometer fra der hvor kvinnen hadde falt i vannet.

Utslitt

Etter å ha tråkket vannet i hele 12 timer i høy sjø, var den vasstrukne kvinnen aldeles utmattet.

- Hun har hatt utrolig flaks med tanke på hvor høye bølgene var, sier visepresident i Norwegian Cruise Line, Svein Slepnes, til AP. Det har trolig hjulpet henne at hun har sett lysene fra skipet og helikoptrene, mener han.

Selv sier kvinnen at hun så både skipet og helikoptrene passere flere ganger i løpet av natta, uten at hun klarte å fange oppmerksomheten deres, der hun kjempet for livet i nattemørket.

Gammel stolthet

Den gamle cruise-legenden S/S Norway er igjen tilbake i de karibiske farvann etter en tid i «utlendighet» i Asia. Med sine 2000 plasser var S/S Norway lenge verdens største cruiseskip, etter at

Knut Utstein Kloster ombygde og omdøpte det skipet fra å være «S/S France» i 1979.

Skipet er i dag asiatisk eid, etter at Star Cruises kjøpte opp Norwegian Cruise Line i 1999.

<B>FALT: </B>Kvinnen falt fra cruisegiganten S/S Norway. (her ankret opp ved Akershus festning for tre år siden)