Reddet etter 6 timer i klem

I over seks timer lå lastebilsjåføren fastklemt i førerhuset mens redningsmannskapet jobbet på spreng. Han fikk hele betonglasten over seg da han kjørte ut i en sving.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luftambulansen fraktet ham i 21-tida til Ullevål sykehus, hvor tilstanden i natt var alvolig, men stabil.

Det var et tydelig lettet redningsmannskap som til slutt klarte å klippe løs den blodige og medtatte 29-åringen. Han slapp unna med skader i ansiktet og hodet.

I starten av maratonaksjonen så det ikke bra ut. De hadde ikke kontakt med føreren, men skimtet at han rørte på seg inne i vrakrestene. Først etter flere timer klarte en lege å nå fram med førstehjelp.

En mobilkran og bergingsspesialister fra Oslo brannvesen ble tilkalt, og til slutt var det ved hjelp av en karosserikutter at sjåføren ble berget.

Det var på riksvei 280 to kilometer sør for Krøderen i Buskerud, at lastebilen skar av veien i 14.30-tida. Politiet tror utforkjøringen kan skyldes høy hastighet på vei inn i en sving. Rundt 30 personer ble tilkalt for å bistå i den vanskelige bergingen.

Førstebetjent Tor Jarl Hauge ved Krødsherad lensmannskontor fulgte dramaet på nært hold. I 16-tida ga han følgende beskrivelse til Dagbladet.no:

- Det ser ikke særlig bra ut. Vi ser ham så vidt, men får ikke kontakt med ham, sa Hauge.

En drøy time senere hadde en mobil kran fått løftet såpass på lastebilen at en lege slapp til for å gi førstehjelp.

- Lege og ambulansepersonel har fått kontakt med mannen, og det er blitt noe bedre rom der inne, sa Hauge like etter klokka 17.

Redningsmannskapet visste ikke hvordan det gikk inne i kahytten.

- Føreren er fremdeles ved bevissthet, bekreftet Hauge i 19-tida.

Mens arbeidet foregikk, sto luftambulansen klar til å frakte føreren fra stedet så snart han ble revet løs. Klokka 21 var endelig maratonøkta over.

<B>MARERITTET OVER:</B> Etter over seks timer i klem, kan redningsmannskapene endelig frakte sjåføren til Ullevål med luftambulansen.