Reddet etter å ha skrevet «hjelp» i gjørma

Paret Colen Nulgit og Shantelle Johnsons fisketur tok en uventet vending.

REDDET: Paret på fisketur ble reddet etter å ha skrevet hjelp i gjørma og tent bål. Foto: Politiet
REDDET: Paret på fisketur ble reddet etter å ha skrevet hjelp i gjørma og tent bål. Foto: PolitietVis mer

Bilen paret kjørte satte seg nemlig fast i gjørma, og paret satt bom fast i nasjonalparken Keep River nord i Australia.

Så i stedet for å komme seg hjem til en varm seng, endte paret opp med å bli sittende fast i nasjonalparken til ei kald og søvnløs natt.

- Vi prøvde å grave og sette ting under hjulene, men ingenting hjalp. Vo var ganske redde og bekymret, sier Colen Nulgit ifølge BBC.

KNIPSET FRIERIET: Fotografen Matthew Dippel var i nasjonalparken Yosemite da han knipset det utrolige bildet som går verden rundt. Nå går han ut på sosiale medier, og nasjonalt fjernsyn, for å komme i kontakt med paret som er avbildet. Video: CNN Vis mer

Krokodiller

I området lever det også mange krokodiller.

- Hjertene våre sank. Bare den følelsen av å bli sittende fast i gjørma … Det er ganske skremmende, sier Colen Nulgit til CNN.

Ifølge myndighetene er det flere saltvannskrokodiller i området, og besøkende bes om ikke å svømme og å være på vakt for dyrene.

- Krokodillene her er ikke redd for mennesker. De er ikke redd for noe. Mat er mat for dem. Og alt er mat.

Han forteller at de hadde sett spor etter krokodillene tidligere på dagen, og at de var redde for at de skulle komme tilbake. Han var også redd for at tidevannet skulle gjøre det enda vanskeligere for paret å komme seg bort.

«HJELP»

Rundt klokka 04 om morgenen fikk de en idé: Nemlig å skrive ordet «HJELP» i gjørma.

ROMANTISK: Dan Stein og Leslie Hamilton fra Caledonia, New York, forlovet seg nettopp. Frieriet oser av bonderomantikk. Video: WHAM;Dan Stein via CNN Vis mer

Nulgit forteller at kjærestens mor allerede hadde ringt politiet, da de ikke kom hjem den kvelden.

Mandag fant Kununurra-politiet de to etter å ha søkt i området med fly. Paret skal ha tent et bål da de hørte lyden av et fartøy i lufta.

- Dette kunne fått et helt annet utfall om de ikke hadde gjort det (skrevet hjelp og tent bål, red.anm.), sier politibetjent Dean Andrzejaczek til australske ABC.