Reddet etter brann i ferje

Stockholm (NTB-TT): Den estiske østersjøferja «Kapella» ble i morges slept inn i smult farvann i den svenske skjærgården, etter en dramatisk natt da det brøt ut brann om bord og ferja holdt på å grunnstøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen brøt ut i maskinrommet rett før klokken 22 mandag kveld, og førte raskt til at «Kapella» ikke lenger lot seg manøvrere. Ferja måtte kaste anker mellom fyrene Söderarm og Kärven, lengst ute i skjærgården, der det da blåste stiv kuling med 15 sekundmeters hastighet i kastene.

- Ferja kom i drift i den grove sjøen, ettersom ankerne ikke holdt grepet i havbunnen, forteller assisterende redningssjef Christer Tjäder ved Stockholms sjøredningssentral.
Heldigvis kom en finsk slepebåt til assistanse, og fikk dratt «Kapella» opp mot vinden og bort fra fjæresteinene.

- Men slepetauet røk, og det var såvidt «Kapella» ikke drev på land, sier Christer Tjäder. Senere ble havaristen tatt under slep av to svenske bergingsfartøyer, og ferja ble med akterenden først tauet inn til Kapellskär som er ferjas anløpshavn i Sverige.

Ferja hadde 15 lastebilsjåfører og et mannskap på 36 om bord, og ifølge redningstjenesten var disse aldri i livsfare.

Ingen kom heller til skade i brannen, som ble brakt under kontroll i løpet av mandagskvelden, men maskinrommet ble stengt med solide bommer og det var tirsdag formiddag uklart hvor store materielle skader flammene hadde gjort.