Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet etter dette

Deborah Pilgrim overlevde etter intense døgn i den australske utmarka.

SOS: Dette ble sporet som skulle lede letemannskapene til savnede Deborah Pilgrim. Foto: Politiet / NTB Scanpix
SOS: Dette ble sporet som skulle lede letemannskapene til savnede Deborah Pilgrim. Foto: Politiet / NTB Scanpix Vis mer

Tidlig søndag morgen kom Deborah Pilgrim (55) bort fra reisefølget sitt på en campingtur nær byen Sedan sør i Australia.

Store letemannskaper søkte i tre dager, uten å finne spor av henne. Politiet begynte å bli bekymret for hvorvidt hun ville klare seg aleine i utmarka, på grunn av varmen, det røffe landskapet og giftige reptilene i området.

Det var først da landeier Neil Marriott kontaktet politiet, etter å ha lagt merke til et uvanlig syn på overvåkningskameraene, at ting begynte å skje.

Fryktet det verste

Marriotts sønn hadde nylig installert flere overvåkingskameraer på eiendommen etter en rekke innbrudd, og varslet faren om at noen hadde skrevet «SOS» i oppkjørselen til en av eiendommene hans.

- Så jeg la sammen to og to og ringte politiet. Det ble mørkt innen de rakk å komme ut hit, men de fant SOS-merket på bakken og en hettejakke som tilhørte kvinnen, sier han til ABC.

Rundt midnatt ble hun funnet på en eiendom i nærheten, der hun hadde tilgang til vann. Da hadde hun beveget seg om lag sju kilometer fra stedet der hun sist ble sett.

- Det er fantastisk at lokalsamfunnet responderte på en så positiv måte, og at de klarte å bruke teknologien til å finne Deborah.

Marriott ble varslet via en tekstmelding fra politiet.

- Jeg er så glad for at hun klarte å finne vann. Jeg fryktet det verste for henne, det gjorde jeg virkelig.

Ante ikke at folk lette

Pilgrim forteller til den australske kringkasteren at hun bare skulle gå seg en liten tur søndag morgen, da hun plutselig innså at hun hadde gått seg bort.

Hun ble sendt til det lokale sykehuset, før hun ble kjørt hjem til samboeren Harry Willcox.

- Det er så overveldende, jeg tror jeg bare falt sammen på bakken, sa en utslitt Pilgrim til Nine News tirsdag om øyeblikket da hun ble funnet.

Hun trodde folk mistenkte at hun hadde blitt kidnappet, og hadde ingen anelse om at noen lette etter henne.

- Jeg bare fortsatte å gå og lå lavt om natta, forsøkte å holde meg i skyggen og i live. Jeg visste at det var min jobb å holde meg i live, sier hun til tv-kanalen.

Ektemannen benyttet samtidig muligheten til å takke alle som bidro i leteaksjonen.

Politibetjent Rebecca Stokes stemmer i. Hun forteller til ABC at mange søkte på sine egne eiendommer til fots, på firhjulinger eller på hesteryggen for å bistå letemannskapene.

- Vi vil takke landeieren og alle de frivillige. Det har vært en massiv leteaksjon over et massivt område - det er bare helt fantastisk, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media