Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet etter fem dager - var gravid

Melawati ble funnet drivende på en palme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Funnet etter ni dager på sjøen

Overlevde fem dager i ruinene

(Dagbladet.no): Indonesiske Melawati (23) ble reddet på havet av et maylaysisk fraktskip 31. desember. Da hadde den unge kvinnen overlevd fem grusomme døgn flytende på havet. Hun overlevde ved å klamre seg til en sago-palme som ble rykket opp med rota og ført til havs da de sterke strømningene fra tsunamien trakk alt med seg. 23-åringen overlevde fordi hun spiste frukt og bark fra palmen. Det er hai i området, men Melawati unngikk angrep, selv om haiene var rett i nærheten av henne.

Selv var hun hjemme i sitt eget hus da de voldsomme bølgene slo innover Banda Aceh i Aceh-provinsen på Sumatra annen juledag.

Den utslitte kvinne var ved bevissthet da hun ble tatt ombord i skipet, men gråt i de tre dagene det tok før skipet ankom havna i Penang. Melawati ble brakt til et indonesisk sykeshus i Penang i Malaysia. Legenes undersøkelser viste at flomofferet ikke hadde store fysiske skader, men at hun er sterkt traumatisert.

Dessuten kunne legene slå fast for den overraskede kvinnen at hun er gravid og atten uker på vei. Ifølge Aftonbladet er Melawati lykkelig over den uventede nyheten og gleder seg til å fortelle om det til ektemannen og slektningene. Men hun er ikke sikker på hvor mange av dem som overlevde da bølgen traff Sumatra, som ligger rett ved episenteret for jordskjelvet. Indonesiske myndigheter tror at 100 000 omkom i tsunamien. Store deler av området er øde og tomt for mennesker, og hele landsbyer er borte.

TRAGEDIE OG GLEDE:</B> Melawati vet ikke hvor mange av hennes nærmeste som fremdeles lever. Men både hun og barnet hun ikke visste at hun var gravid med, har klart seg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media