Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet etter seks dager på sjøen

- Jeg ba Gud om å ta meg, sa en sterkt dehydrert 15-åring fra sykesenga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Josh Long (17) og Troy Driscoll (15) trosset uværvarselet og dro ut i sin 14 fots seilbåt. Seks dager senere ble de plukket opp av fiskere 160 kilometer unna, melder AP.

Jaget av haier


Guttene satte ut fra Sullivans Island i South Carolina på USAs østkyst 24. april, men ble innen et par timer dratt ut på havet. De hadde en våtdrakt på deling til å varme seg under nettene. På dagtid overlevde de dehydrerte guttene på sjøvann, og ble jaget opp i båten igjen av haier da de prøvde å avkjøle seg i vannet.

- Jeg ba til Gud om at han skulle hente meg. Vi ville ikke kjempe lenger, erindret 15-årige Driscoll fra sykesenga etter at den høyst ufrivillige seks dager lange seilturen var over.

Mistet fiskeutstyret

Hver gang de fikk øye på en båt vinket de og skrek, men håpet rant ut ettersom uken gikk. En natt passerte til og med et stort lasteskip nær nok til å kaste bølger i ansiktet på de skipbrudne tenåringene, men ikke før etter seks dager lyktes de med å få kontakt med en fiskerbåt.

- Vi mistet fiskeutstyret den andre dagen, så vi klarte ikke å fange noen fisk, uttalte Driscoll til slektninger etter de mest dramatiske dagene i hans og kameratens liv.

Guttenes slektninger og kystvakten kunne omsider juble da det ble meldt at to dehydrerte og solbrente gutter var plukket opp en drøy mil unna Cape Fear.

UTSLITT: Connie Long trøster sin sønn Josh, som overlevde seks dager på sjøvann sammen med kameraten Troy Driscoll.
FIRE METER: I den lille seilbåten av merket Sunfish dro de to kameratene på 17 og 15 år ut på fisketur, til tross for varsel om upassende vær for småbåter.
Hele Norges coronakart