Savnet tenåring:

Reddet etter spesielt signal

Forsto alvoret da kvinnen gjorde et kjent tegn med hånda.

SIGNAL: Et håndsignal som betyr «vold i hjemmet - jeg trenger hjelp» reddet en 16-år gammel jente fra kidnapping. Video: Tiktok Vis mer
Publisert

Ei 16 år gammel jente ble meldt savnet av foreldrene sine i Asheville i California tirsdag morgen. Hun ble funnet to dager seinere, etter å ha fått kontakt med en tilfeldig bilist ved å vise et kjent signal med hånda, skriver CNN og NBC News.

På torsdag ringte en bilist i Kentucky det amerikanske nødnummeret 911 for å rapportere at han så ei jente i nød i et kjøretøy på motorveien.

«Jeg trenger hjelp»

Politiet i Kentucky bekrefter at de fant den savnede 16-åringen etter at hun fanget oppmerksomheten til sjåføren med håndsignalet.

Håndsignalet er kjent på sosiale medier, blant annet på TikTok.

Stille tegn

- Innringeren kjørte bak bilen og la merke til en kvinnelig passasjer i kjøretøyet, som gjorde håndbevegelser som er kjent på den sosiale medieplattformen TikTok. Signalet representerer «vold i hjemmet - jeg trenger hjelp». Det skriver Laurel County Sheriff's Office i en uttalelse som ble lagt ut fredag.

Håndbevegelsen er et enhåndstegn noen kan bruke når de er i nød, ifølge Canadian Women's Foundation. Man kan gjøre håndsignalet stille, og på den måten vil ikke noen i nærheten høre at man gjør tegn til hjelp.

NY VIDEO: Amerikansk politi har frigitt en ny video i forbindelse med drapet på 22 år gamle Gabby Petito som viser at hun muligens utfører håndsignalet for hjelp. Video: MOAB Police Department. Reporter: Julie Tran / Dagbladet Vis mer

Når man bruker signalet holder man hånda opp med håndflata vendt ut, stikker deretter tommelen inn i hånda og lukker fingrene for å fange tommelen.

Politiet har i ettertid av redningsaksjonen uttalt at 16-åringen hadde lært håndsignalet fra TikTok.

Mannen som bortførte 16-åringen er nå siktet for kidnapping av en mindreårig. Han er også mistenkt for besittelse av seksuelt materiale av mindreårige.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer