Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet etter to døgn i ruinene

Her blir John Lee reddet levende ut av ruinene. 1100 personer var ikke like heldige, og har mistet livet.

REDDET UT: Indonesiske redningsarbeidere evakuerer her John Lee fra Singapore. I to dager har han vært fanget i ruinene av hva som en gang var Maryani International Hotel i Padang. Foto: AFP
REDDET UT: Indonesiske redningsarbeidere evakuerer her John Lee fra Singapore. I to dager har han vært fanget i ruinene av hva som en gang var Maryani International Hotel i Padang. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Tallet på døde etter det store jordskjelvet i Indonesia har nå steget til minst 1100, sier FNs humanitære sjef John Holmes til AFP.

LIKPOSER: Pårørende har nå den tunge jobben med å identifisere savnede slektninger. I gule likposer samles de døde etter jordskjelvet på et sykehus i byen Padang. Foto: Reuters
LIKPOSER: Pårørende har nå den tunge jobben med å identifisere savnede slektninger. I gule likposer samles de døde etter jordskjelvet på et sykehus i byen Padang. Foto: Reuters Vis mer

John Lee kunne havnet på lista over døde. Mannen fra Singapore var gjest på Maryani International Hotel i Padang da jordskjelvet traff byen. 500 bygninger raste sammen, blant dem hotellet.

SKADET: En gutt skadet under jordskjelvet venter på behandling ved et sykehus Tasikmalaya på øya Java i Indonesia. Foto: AP
SKADET: En gutt skadet under jordskjelvet venter på behandling ved et sykehus Tasikmalaya på øya Java i Indonesia. Foto: AP Vis mer

Hjelpemannskaper har desperat gravd med det lille de har av utstyr. I dag ble det John Lees redning. Etter to dager begrav i ruinene, ble han reddet ut i livet.

KNUST: Indonesiske soldater graver i ruinene på desperat leting etter overlevende. Myndighetene frykter at flere tusen mennesker har mistet livet. Foto: Reuters
KNUST: Indonesiske soldater graver i ruinene på desperat leting etter overlevende. Myndighetene frykter at flere tusen mennesker har mistet livet. Foto: Reuters Vis mer

1100 døde
Dessverre er det ikke mange slike historier som så langt er kjent. Virkeligheten er brutal.

— I dette øyeblikk er det registrert 770 døde. Det er 294 hardt skadde og 2.090 lettere skadde, sa Tugyu Bisri fra myndighetenes katastrofeutvalg tidligere på dagen. 


I kveld har tallet på døde allerede passert 1100. Men myndighetene frykter at det vil stige ytterligere.


— Vi går ut fra at flere tusen er døde, sier sjefen for det indonesiske helsedepartementets krisesenter Rustam Pakaya ifølge nyhetsbyrået AFP.


Styrtregn gjør letingen etter overlevende vanskelig for redningsmannskapene fra hæren, politiet og helsemyndighetene. Utenfor det delvis sammenraste sykehuset i provinsen Vest-Sumatras hardt rammede hovedstad Padang, ble skadde torsdag behandlet i telt.


Barn begravd

Gråtende venter en 49 år gammel kvinne ved navn Andriana nær restene av en sammenrast skole, der redningsarbeiderne lette etter hennes datter og andre barn.


— Jeg har ventet siden i går, jeg har ikke vært hjemme, og jeg ber til Gud om at jenta mi lever, sier hun ifølge NTB.


Fortsatt letes det etter 30 savnede barn.


Tusener begravd

En lege som deltok i arbeidet i Padang, sier til BBC at han fryktet at tusener av mennesker var knust eller sitter fast under ruinene.


— Vi må ha hjelp så snart som mulig, mat og medisiner, sier en av innbyggerne i byen til nyhetsbyrået Reuters.


De første flylastene med mat, medisiner og andre forsyninger ankom torsdag den indonesiske øya.


Nytt skjelv
NTB meldte i 0415-tida at et nytt kraftig jordskjelv hadde rammet den indonesiske øya Sumatra.

Ifølge USGS målte skjelvet mellom 6,8 og 7 på Richters skala. Episenteret lå sør for området som ble rammet av jordskjelv onsdag.


Fastklemt

Oppflerrede lakener, rester av ventilasjonsanlegg og plankebiter lå blant murrestene etter et femetasjes hotell i Padang, der eieren forsøkte å berolige en fastklemt gjest.


— Jeg ba ham ikke bevege seg for mye, for at han ikke skulle slite seg ut, sier Arif Hussein.


Hjelp på vei

Indonesisk Røde Kors har mobilisert over 70 redningsteam i katastrofeområdene, opplyser generalsekretær Børge Brende i Norges Røde Kors. Den norske avdelingen står klar til å hjelpe, heter det i en pressemelding torsdag. 


- Det er stort behov for vann, mat og midlertidig husly i jordskjelvområdene. Rapporter CARE har fått forteller at hus og hjem er blitt ødelagt og folk må sove ute. Selv om bygningene fortsatt står flere steder, er mange redde for å oppholde seg innendørs fordi de frykter at etterskjelv vil få husene til å kollapse, sier CAREs generalsekretær Marte Gerhardsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media