Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet etter to uker på havet

Flodbølgeoffer reddet i grevens tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Indonesiske Ari Afrizal (21) kjempet mot alle odds og overlevde. Han ble fisket opp av et frakteskip som var på vei fra Oman til Malaysia.

Ari Afrizal ble skylt på havet av kjempebølgene som slo inn over Indonesia 2. juledag. 21-åringen klamret seg til vrakgods som fungerte som en flåte, og han spiste gamle kokosnøtter for å overleve. Men de tre siste dagene har han vært uten mat.

- Jeg gav opp alt håp om å leve, forteller han til Reuters.

Utslitt og tørst ankom Afrizal havnebyen Port Klang i går, dagen etter at han ble plukket opp.

Bygde hus

Afrizal hjalp til med å bygge et hus i byen Calang i Aceh-provinsen i Indonesia, da flodbølgen kom. Han ble først dratt innover land av flodbølgen, men ble senere trukket ut mot havet.

Han klamret seg først til et trestykke, men etter en dag kom han over en lekk fiskebåt. Først etter fire dager fant han flåten som han ble værende på til han ble reddet.

Liberia-skip

REDDET: Slik så det ut fra broa på skipet da de oppdaget Ari Arizal (t.v)på sjøen. Foto: REUTERS/SCANPIX
REDDET: Slik så det ut fra broa på skipet da de oppdaget Ari Arizal (t.v)på sjøen. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

På bildene etter at han ble reddet har Ari Afrizal på seg en t-skjorte med påskriften «MV Hansa Aalesund». Båten er Liberia-registrert og seiler i fast rute mellom De arabiske emirater og Singapore for rederiet United Arab Shipping Company.

Skipet er i dag døpt Al Yamamah og ankom Malaysia i går som planlagt. Det la ut fra Jebel Ali i Emiratene 30. desember i fjor og skal etter planen videre til Singapore.

DAVID OG GOLIAT:</B> Det enorme containerskipet kunne lett knust flåten, men heldigvis oppdaget mannskapet 21-åringen som nesten hadde gitt opp håpet.
NYE KLÆR</B> 21-åringen fikk mat, drikke og nye klær ombord. Båten het nylig MV Hansa Aalesund og derfor bærer skjorta hans det navnet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media