Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet etter to uker

I dag så de australske gruvearbeiderne dagslys igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I snart to uker har to gruvearbeidere vært fanget en kilometer under jorda i Beaconsfield i Australia ifølge AP.

I dag kunne de to endelig se dagslys igjen.

Brant Webb og Todd Russell har kun fått noen få skrammer etter at de ble sperret inne på grunn av et ras som ble utløst mens de jobbet under jorda. Raset skjedde etter et jordskjelv som målte 2,1 på Richters skala 25. april.

De overlevde i fem dager på vann og litt sjokolade. Redningsmannskapene oppdaget at de to var i live etter å ha søkt med varmesøkende kamera og dagen etter fikk de sendt ned mat og vann gjennom et rør.

Da det ble kjent at de to var blitt reddet, kunne innbyggerne i det lille gruvesamfunnet høre sirener. En brannbil kjørte gjennom gatene med sirene på full styrke for å varsle alle om det som hadde skjedd.

UTE: De to gruvarbeiderne har vært fanget en kilometer under jorda i to uker. Foto: Scanpix
UTE: De to gruvarbeiderne har vært fanget en kilometer under jorda i to uker. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling