FIRE MÅNEDER GAMMEL: Det lille barnet og moren ble reddet av Florida Beach-politiet mens Irma herjet som verst. Foto: North Miami Beach Police Department / Facebook
FIRE MÅNEDER GAMMEL: Det lille barnet og moren ble reddet av Florida Beach-politiet mens Irma herjet som verst. Foto: North Miami Beach Police Department / FacebookVis mer

Reddet fire måneder gammelt barn fra oversvømt leilighet

Politiet i Florida forteller om flere dramatiske redningsaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Dette er årsaken til at vi ble politibetjenter».

Slik starter innlegget til Lakeland-politiet i Florida, som ble postet på Facebook mandag morgen, norsk tid.

- Vannet steg

I innlegget skriver politidistriktet at de i natt mottok en melding fra en familie som befant seg i en desperat situasjon:

- De satt i bilen, som hadde kjørt ut i en drøye tre meter dyp grøft. Selv om klokka var 00.30, og orkanen Irma - med hele sin styrke - var i ferd med å treffe Lakeland, nølte ikke våre menn, skriver politiet.

REDDET FRA IRMA: En familie på fire ble i natt reddet av politiet i Lakeland. Familien befant seg i en bil som hadde kjørt ut i en grøft, og som gradvis ble fylt opp av vannmassene. Foto: LakelandPD / Facebook
REDDET FRA IRMA: En familie på fire ble i natt reddet av politiet i Lakeland. Familien befant seg i en bil som hadde kjørt ut i en grøft, og som gradvis ble fylt opp av vannmassene. Foto: LakelandPD / Facebook Vis mer

Et team med politimenn rykket ut, og klarte å komme fram til familien, som bestod av to voksne og to små barn på seks og ti måneder.

Vannet hadde da nådd opp til barnesetene, ifølge Lakeland-politiet, som understreker at ingen av de fire ble skadet, og at hele familien ble trygt fraktet til sitt hjem.

Reddet fire måneder gammelt barn

- Når du blir politi, håper du å kunne gjøre en forskjell i andres liv. Det er i natt ingen tvil om at disse betjentene gjorde en forskjell, skriver politiet på Facebook.

Også North Miami Beach-politiet melder i dag om en vellykket redningsaksjon der et lite barn var involvert.

De mottok i natt meldinger fra bekymrede naboer om at en mor og hennes barn på knappe fire måneder var fanget i sitt hjem som gradvis ble oversvømt av vannmassene.

Ved bruk av sin pansrede politibil kom de seg fram til kvinnen og barnet - og fraktet dem deretter trygt til et eldresenter i byen, skriver Daily Mail.

SØNDAG: Orkanen «Irma» er nå på vei mot byen Tampa. På veien har den forårsaket store ødeleggelser. Video: CNN. Vis mer

Politiet postet senere et bilde av en av sine betjenter og det lille barnet på Facebook.

Politi blant de omkomne

Minst fem personer er omkommet i Florida, ifølge ABC News. Totalt er det meldt om rundt 30 dødsfall etter Irmas voldsomme ferd over Karibia.

Blant de omkomne er to politibetjenter: Julie Bridges (42) og Joseph Osman (53) mistet søndag livet, melder Palm Beach County Sheriff's Office på Twitter.

Begge var på jobb da de mistet livet. De hylles som helter på nettet.

Hele delstaten er i katastrofetilstand som følge av orkanen. Irma var først i kategori 5 og den kraftigste orkanen som noensinne er målt i Atlanterhavet. Siden har den avtatt i styrke, og er nå nedjustert til en tropisk storm.

MEKTIGE KREFTER: Deler av kystområdene i Sør-Miami er oversvømt på grunn av stor nedbørsmengde og stormflom. Sporerne etter orkanen Irma var tydelige få timer etter at de verste stormkastene hadde lagt seg. Video: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer