Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet fra brennende ferge

Tre norske jenter var blant 120 passasjerer som ble evakuert fra en brennende ferge utenfor Phuket i Thailand i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alt gikk veldig fort. Da mannskapet spurte om vi kunne svømme, forstod vi at noe virkelig dramatisk var i ferd med å skje, sier Ellen Aasland (29) til VG. Sammen med venninnene Ann Kristin Johansen (30) og Irene Titlestad (30) slapp hun i går med skrekken.

Problemene begynte etter en halv times seiling. Da skal flere av mannskapet ha begynt å rope, og kort etter støtte ferga sammen med et møtende skip. Begge båtene fikk skader i skroget, men ferga fortsatte med 120 turister om bord mot Koh Phi Phi.

- Etter sammenstøtet sjekket mannskapet skadene på dekk og skrog, og kapteinen kom fram til at det var forsvarlig å fortsette turen, sier Aasland til VG.

Ti minutter senere varslet noen av passasjerene brann på akterdekket. Ifølge de norske kvinnene som var om bord i ferga, var enkelte av passasjerene engstelige og mange av barna om bord gråt. I løpet av kort tid ble imidlertid alle passasjerene reddet over i en annen båt som var tilkalt over radio.

- Først da jeg kom over i den andre ferga så jeg at båten var fullstendig overtent, sier Ellen Aasland.

Den brennende båten sank rett etter at passasjerene ble evakuert, ifølge NTB.

BRANNDRAMA: Passasjerene ble reddet over i en annen båt da turistfergen begynte å brenne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling