Reddet fra frådende vannmasser

En omfattende redningsoperasjon ble satt i gang sørvest i England i går etter at en voldsom flom skapte kaos i feriebyen Boscastle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannia innledet i går en av de største redningsoperasjonene på mange år som følge av oversvømmelsene i det populære turistområdet. En mur av vann skyldte flere titall biler og bygninger ut i sjøen, og folk måtte søke tilflukt for vannmassene på takene av husene sine.

- Vi må regne muligheten av at det er mange hundre mennesker, teoretisk opp til 1.000, som må reddes, sier talsmann for redningsarbeidet, Michael Mulford, til BBC.

- Det er kommet meldinger om babyer som er blitt reddet, om folk som sitter oppe i trær, og om folk som blir reddet fra takene av offentlige bygninger.

I alt sju helikoptre ble satt inn for å redde folk.

Tre meter høy

En tre meter høy flodbølge raste ned gjennom byens gater og tok blant annet med seg en bru, melder BBC. Flommen skyldtes voldsomme regnskyll de siste dagene.

- Vannet steg veldig, veldig raskt, forteller en av turistene i området, Julie Mason, til Sky News.

- Først var det bare noen få centimeter, men plutselig hadde vi vann til knærne. Veggen ved parkeringsplassen brast og vi løp inn i et hus og opp trappene, forteller hun videre.

Det er uklart om noen har mistet livet i oversvømmelsene, og hvor mange som er skadd.

- Vi har ingen informasjon om skadde. Det er veldig vanskelig på det nåværende tidspunkt fordi det er så mange turister i området, sa en talsmenn for politiet til Reuters.

Tre personer som mandag kveld ble meldt savnet, kom senere til rette, ifølge BBC.

Bygninger kollapset

Redningsoperasjonen fortsatt gjennom hele natt til tirsdag, ifølge politiet. Rundt seks bygninger kollapset og om lag 50 biler ble tatt av vannmassene, ifølge BBC.

Flere av de evakuerte menneskene fikk behandling for sjokkskader på sykehus. Politiet har sperret av hele området og ber folk holde seg unna.

Visestatsminister John Prescott besøkte i går området for å vise sin støtte til redningsarbeiderne.

Flommen kom på dagen 52 år etter at 12 mennesker i byen Lymouth i Devon mistet livet i oversvømmelser.

(NTB)