Reddet fra frådende vannmasser

En omfattende redningsoperasjon ble satt i gang sørvest i England i går etter at en voldsom flom skapte kaos i feriebyen Boscastle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Storbritannia innledet i går en av de største redningsoperasjonene på mange år som følge av oversvømmelsene i det populære turistområdet. En mur av vann skyldte flere titall biler og bygninger ut i sjøen, og folk måtte søke tilflukt for vannmassene på takene av husene sine.

- Vi må regne muligheten av at det er mange hundre mennesker, teoretisk opp til 1.000, som må reddes, sier talsmann for redningsarbeidet, Michael Mulford, til BBC.

- Det er kommet meldinger om babyer som er blitt reddet, om folk som sitter oppe i trær, og om folk som blir reddet fra takene av offentlige bygninger.

I alt sju helikoptre ble satt inn for å redde folk.

Tre meter høy

En tre meter høy flodbølge raste ned gjennom byens gater og tok blant annet med seg en bru, melder BBC. Flommen skyldtes voldsomme regnskyll de siste dagene.

- Vannet steg veldig, veldig raskt, forteller en av turistene i området, Julie Mason, til Sky News.

- Først var det bare noen få centimeter, men plutselig hadde vi vann til knærne. Veggen ved parkeringsplassen brast og vi løp inn i et hus og opp trappene, forteller hun videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer