- VET IKKE HVOR JEG HADDE VÆRT: Magnus (14) fikk plass på privat ungdomsinstitusjon da han hadde problemer på skolen og vanket i et dopbelastet, kriminelt miljø. Nå er han på skolen hver dag og satser på motorsport.  Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
- VET IKKE HVOR JEG HADDE VÆRT: Magnus (14) fikk plass på privat ungdomsinstitusjon da han hadde problemer på skolen og vanket i et dopbelastet, kriminelt miljø. Nå er han på skolen hver dag og satser på motorsport. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.Vis mer

Reddet fra kriminell gjeng

Magnus (14) er glad han kom på institusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KJELLER (Dagbladet): Magnus (14) var heldig og fikk hjelp av barnevernet da han trengte det.

- Jeg var i en gjeng om fant på mye kødd. Det var vinningskriminalitet og mye narkotika. Hvis jeg ikke hadde fått plass på RUFS vet jeg ikke hva som kunne ha skjedd, forteller Magnus.

Dagbladet treffer ham på høstferie hos faren på Kjeller ved Lillestrøm. På Rena ungdoms- og familiesenter opplevde han rolig stemning og tett oppfølging. Fortsatt benytter han seg av institusjonens opplegg for motocross tre - fire ganger i uka.

- Nå føler vi at vi har kontroll over situasjonen, sier pappa Steinar.

Magnus mener nedprioriteringen av det private barnevernet er meningsløs.

- Vi får helt andre muligheter i det private, sier han.

I dag står seks av ni plasser ledige ved senteret. Nestleder Tor-Aanen Kallekleiv er opprørt over utviklingen.

- Det er omsorgssvikt fra staten å avvente behandling av saker på denne måten, sier han til Dagbladet.

Dagbladet skriver i dag om Bufetat region øst som vil kutte private barnehjemsplasseringer ut året, og pålegger ansatte å trenere saker.

MÅ HOLDE BUDSJETTENE:  Pernille Pettersen Smith, regiondirektør i Bufetat region øst. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
MÅ HOLDE BUDSJETTENE: Pernille Pettersen Smith, regiondirektør i Bufetat region øst. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer