Reddet fra myra i siste liten

Anniken Lindsø og Katrine Alfheim krabbet ut i myra og hjalp Prinsen (5) til å mobilisere sine siste krefter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Dramaet utspant seg sent fredag kveld i skogsområdene mellom Nittedal og Gjerdrum. Anniken Lindsø (26) fra Holter, Katrine Alfheim (26) fra Jessheim og Celine Savic (11) fra Slattum la ved 16-tida ut på det som skulle være en kort og koselig ridetur fra Lønsvoll gård i Nittedal, melder Romerikes Blad.

Sank stadig dypere

Etter at de hadde ridd i et par timer, startet marerittet. De skulle over noe som så ut til å være en helt vanlig bekk, og de to første hestene hoppet greit over. Prinsen nølte, imidlertid, og havnet med hele bakkroppen i det som viste seg å være ei myr.

- Vi ble skikkelig redde, og var helt sikre på at vi kom til å miste hesten, sier Katrine Alfheim til Dagbladet.no. Hun er rideinstruktør på Lønnsvoll gård hvor Prinsen (5) er en av rideskolehestene.

- Hester har lite hjerte og tåler derfor ikke ligge på siden mer enn et par timer i strekk før lungene klapper sammen. Prinsen var i gjørma i halvannen time. Vi begynte virkelig å miste motet, sier Alfheim.

Jentene er erfarne ryttere og forsto raskt alvoret i situasjonen. Hesten sank dypere og dypere ned i myra, og hadde etter hvert hele bakpartiet under gjørma.

I bare trusa

Både politi og brannvesen ble varslet, til liten nytte. Jentene hadde ridd så lenge at de ikke helt visste hvor i terrenget de befant seg.

Reddet fra myra i siste liten

I et siste desperat forsøk på å redde hesten, kledte Katrine og Anniken av seg til bare trusa og krabbet ut i myra. De ønsket ikke å bli stående og fryse i våte ridebukser.

Etter halvannen times kamp i myra, fikk jentene endelig Prinsen til å bykse seg ut fra den visse død.

- Prinsen var helt utslitt. Vi også var veldig våte, kalde og slitne, sier Katrine Alfheim til Dagbladet.no.

Politihelikopter

Jentene ville ikke ri hjem, i frykt for at Prinsen hadde skadet seg. Derfor ble de sittende og vente på hjelp i flere timer. For å holde varmen fyrte de opp bål.

Da det begynte å mørkne lettet også politihelikopteret fra Gardermoen. Samtidig som brannvesenet lokaliserte jentene, hadde også politihelikopteret dem i søkelyset.

- Vi ønsket å finne jentene før det ble mørkt, sier operasjonsleder Ola Magne Mæle i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Først ved 22.30-tida, nesten seks og en halv time timer etter at de la ut på turen, ble de funnet.

Katrine i livsfare

Katrine Alfheim ønsker å rette en spesiell takk til brannvesenet på Gjerdrum.

- Jeg er levertransplantert og helt avhengig av å ta livsviktige medisiner til faste tider. Hadde ikke brannfolka funnet oss så fort, kunne det ha fått fatale følger for meg, sier hun.

Prinsen ble undersøkt av veterinær på stedet. Nedkjølt som han var, måtte han stå med varmedekken på hele natta. Hesten er fremdeles litt stiv i kroppen, men ser ellers ut til å være i fin form.

- Det er mulig at psyken hans har fått en liten knekk, sier Katrine Alfheim.

<B>DESPERAT:</B> Prinsen (5) ble sittende bom fast i ei myr under ridetur fredag kveld.
<B>REDNINGEN:</B> Anniken Lindsø og Katrine Alfheim krabbet ut i myra i bare trusa for å redde Prinsen (5).
<B>NÆR DØDEN:</B> Katrine Alfheim (26) var sikker på at hun skulle miste Prinsen (5).