Reddet fra politiet av kvinnelige fruktselgere

Fortsetter å demonstrere selv om politiet nesten traff ham med en sjokkgranat.

LEGEBEHANLING ETTER SJOKKGRANAT:  En sjokkgranat eksploderte bare to meter unna denne unge demonstranten i går. Han fortsetter likevel å demonstrere. Foto: Ken Opprann
LEGEBEHANLING ETTER SJOKKGRANAT: En sjokkgranat eksploderte bare to meter unna denne unge demonstranten i går. Han fortsetter likevel å demonstrere. Foto: Ken OpprannVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg utviklingen i Egypt i vårt livestudio

KAIRO (Dagbladet): De voldsomme demonstrasjonene i Egypt fortsetter. Tusenvis av mennesker er samlet i gatene i Kairo, til tross for at portforbudet nå har vært aktivt i over en time.

En ung demonstrant som Dagbladet snakker med, fortsetter å demonstrere til tross for at han i går bare så vidt unnslapp en sjokkgranat — og måtte reddes fra politiet

- Sjokkgranaten eksploderte bare to meter unna meg. En lege har hjulpet meg med bandasje, forteller han. Etter et døgn med skriking og tåregass, har han mistet stemmen. Han kan bare så vidt gjøre seg forstått ved å hviske ord som kammeratene videreformidler til Dagbladet.

- Jeg ble tatt med av politiet i går, men ble reddet av to kvinnelige fruktselgere. De gikk fysisk til angrep på politiet og slo dem i hodet med sko, slik at de slapp meg, får han harket fram.

Avbrutt av politiet Før vi rekker å få navnet hans blir vi avbrutt av et sivilt medlem av sikkerhetstjenesten.

- Gå bort, gå bort, ingen bilder. Dere er ikke velkomne, roper han bryskt.

TUSENER I GATENE:  Tusenvis av egyptere demonstrerer i gatene også i dag. Foto:EPA/HANNIBAL HANSCHKE/Scanpix
TUSENER I GATENE: Tusenvis av egyptere demonstrerer i gatene også i dag. Foto:EPA/HANNIBAL HANSCHKE/Scanpix Vis mer

Også utenlandske diplomater blir forsøkt jaget fra vekk av politiet fra Tahir-plassen, som er kjernen for demonstrasjonene i den egyptiske hovedstaden.

- Den samme mannen forsøkte å true meg fra å snakke med demonstranter. «Du er vel en av de sivilkledde fra sikkerhetspolitiet» spurte jeg ham da på arabisk. Da sluttet han å plage meg, forteller en utenlandsk diplomat som var vitne til opptrinnet til Dagbladet.

Tror ikke på Mubarak Dagbladet har truffet mange skadde egyptere i gatene i dag. De forteller at politiet har skutt på dem med gummikuler og hagle.

Alle sier de vil fortsette å demonstrere helt til president Mubarak går av.Hans avskjedigelse av regjeringen ser de kun som en avledningsmanøver.

- Folk som meg er så fattige at vi ikke har råd til å gifte oss. Det er tusenvis av oss. Mubarak har hatt 30 år på å gjøre livet vårt bedre. Gårsdagens tale har vi hørt i mange år allerede. Vi tror ikke på ham lenger, sier en arbeidsledig gutt fra et av Kairos fattigkvartal. 

KREVER MUBARAKS AVGANG:  Demonstrantene krever at president Mubarak går av.  Foto: Ken Opprann
KREVER MUBARAKS AVGANG: Demonstrantene krever at president Mubarak går av. Foto: Ken Opprann Vis mer