Reddet fra ruinene

13 dager etter katastrofeskjelvet i Bam ble en 57 år gammel mann reddet ut av ruinene. - Det er teoretisk mulig å overleve i 13 dager, sier en Røde Kors-arbeider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26 desember la et kraftig jordskjelv hele den iranske byen Bam i ruiner. De norske redningsarbeiderne som kom til stedet et par dager etter fikk beskjed om at det ikke var behov for deres hjelp. Det var ikke mulig å finne flere overlevende hevdet myndighetene, med støtte av FN. I ettertid er det flere blitt dratt levende ut av restene av den sammenraste byen. Den norske legen Kjell Erik Strømskaug karakteriserte redningen av 97 år gamle Shahrbanou Mazandarani åtte dager etter skjelvet som et mirakel.

I dag skal en 57 år gammel mann ha blitt halt ut av ruinene i dårlig forfatning. Ifølge Reuters ble mannen funnet i natt under et rutinesøk og ført til det norske feltsykehuset i byen.

- Da han ble brakt til sykehuset, var det svake tegn til liv. Han var nedkjølt, og nå ligger han i koma, sa en ukrainsk lege.

Mannen skal ha overlevd de lave temperaturene fordi han ble liggende under en garderobe da bygningen han oppholdt seg i raste sammen.

- Det er teoretisk mulig å overleve i 13 dager, men da må han ha hatt tilgang på vann og luft, sier Fredrik Barkenhammar informasjonsmedarbeider for tysk Røde Kors til Dagbladet.no

Han er selv i Bam og understreker at han må ha hatt det varmt, i tillegg til vann og luft.

Rundt 30.00 mennesker antas å ha omkommet i jordskjelvet.

LETER: Redningsmannskaper gjennomsøker fortsatt ruinene i Bam.
<B>OVERLEVDE:</B> Levende, men totalt utmattet, ble iranske Jalil reddet ut fra jordskjelvet etter 13 dager i ruinene.