Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet fra skip uten kaptein

De betalte tusenvis av kroner for flukten fra Tyrkia. De ble robbet i en havn i Albania og overlatt til seg sjøl utenfor Italia, da kapteinen og mannskapet stakk av. I går kom de første flyktningene, som jenta på bildet over, i land i Sør-Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For andre gang på mindre enn ei uke, drev et førerløst flyktningskip fra Tyrkia utenfor kysten av Nord-Italia.

Det tyrkiske skipet «Cometa» ble oppdaget utenfor byen Otranto i går, med 385 flyktninger om bord. De fleste var kurdere, men det var også folk fra Bangladesh, Algerie og Pakistan.

Flyktningene forteller at de var i sjøen i åtte døgn. Mannskapet stakk av i en livbåt da skipet ble oppdaget av et italiensk fly, skriver nyhetsbyrået AP.

Kvinner og barn ble tatt i land i motorbåter fra den italienske kystvakten. Mennene måtte vente til båten ble tauet i land. Flyktningene ble sendt 30 kilometer av gårde, til et mottak som drives av den italienske kirken.

I forrige uke gikk et tyrkisk skip med 825 flyktninger på grunn utenfor Italia.

Flere av disse klarte å stikke av etter at de ble tatt i land, og satte trolig kursen mot Tyskland og Norden.

Italienske myndigheter har i skarpe ordelag bedt Tyrkia skjerpe kontrollen, slik at slike skip ikke skal kunne gå ut fra tyrkisk farvann.

Italienerne ønsker også at det internasjonale samfunnet gjør noe for å få bukt med konfliktene som tvinger kurderne til å forlate sine hjemland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!