Reddet fra skip uten kaptein

De betalte tusenvis av kroner for flukten fra Tyrkia. De ble robbet i en havn i Albania og overlatt til seg sjøl utenfor Italia, da kapteinen og mannskapet stakk av. I går kom de første flyktningene, som jenta på bildet over, i land i Sør-Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For andre gang på mindre enn ei uke, drev et førerløst flyktningskip fra Tyrkia utenfor kysten av Nord-Italia.

Det tyrkiske skipet «Cometa» ble oppdaget utenfor byen Otranto i går, med 385 flyktninger om bord. De fleste var kurdere, men det var også folk fra Bangladesh, Algerie og Pakistan.

Flyktningene forteller at de var i sjøen i åtte døgn. Mannskapet stakk av i en livbåt da skipet ble oppdaget av et italiensk fly, skriver nyhetsbyrået AP.

Kvinner og barn ble tatt i land i motorbåter fra den italienske kystvakten. Mennene måtte vente til båten ble tauet i land. Flyktningene ble sendt 30 kilometer av gårde, til et mottak som drives av den italienske kirken.

I forrige uke gikk et tyrkisk skip med 825 flyktninger på grunn utenfor Italia.

Flere av disse klarte å stikke av etter at de ble tatt i land, og satte trolig kursen mot Tyskland og Norden.

Italienske myndigheter har i skarpe ordelag bedt Tyrkia skjerpe kontrollen, slik at slike skip ikke skal kunne gå ut fra tyrkisk farvann.

Italienerne ønsker også at det internasjonale samfunnet gjør noe for å få bukt med konfliktene som tvinger kurderne til å forlate sine hjemland.