Reddet fransk klatrer ned fra «dødsfjellet», men klarte ikke å redde Tomasz

Satt fast i 7300 meters høyde.

I KRITISK TILSTAND: Polske Tomasz Mackiewicz er i kritisk tilstand med frostskader og snøblindhet. Dette er sjette gang han prøver å bestige «dødsfjellet» i Himalaya. Foto: Michal Obrycki / Reuters / NTB Scanpix
I KRITISK TILSTAND: Polske Tomasz Mackiewicz er i kritisk tilstand med frostskader og snøblindhet. Dette er sjette gang han prøver å bestige «dødsfjellet» i Himalaya. Foto: Michal Obrycki / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En dramatisk og ressurskrevende redningsaksjon ble lørdag satt i gang for å redde to europeiske klatrere ned fra verdens niende høyeste fjell, 8126 meter høye Nanga Parbat i pakistanske Himalaya, også kalt «dødsfjellet» skriver BBC News.

Franske Elisabeth Revol og polske Tomasz Mackiewicz satt fast på 7300 meters høyde og kom verken opp eller ned. De to tilkalte hjelp med en satellittelefon.

Frostskader

Mackiewicz' tilstand er kritisk. Han lider av frostskader og snøblindhet, mens Revols tær på venstre fot er forfrosset, ifølge den pakistanske avisa Express Tribune.

Avisa skriver videre at dette er Mackiewicz' sjette forsøk på å bestige «dødsfjellet». På grunn av skadene måtte han hjelpes i sikkerhet av Revol.

Natt til søndag norsk tid nådde noen klatrere opp til franske Revol, men de ble samtidig nødt til å ta den tunge avgjørelsen om ikke å forsøke å få ned Mackiewicz, skriver The Guardian.

- Det er dessverre ikke mulig å redde Tomasz. På grunn av været og høyden ville det satt redningspersonene i ekstrem fare. Det er en foreferdelig og smertefull avgjørelse. Vi er i dyp sorg. Alle våre tanker går til hans familie og venner. Vi gråter, sier Ludovic Giambiasi, en venn av Revol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer