Reddet fremmed hund fra å drukne

Hylles som helt av utenlandske medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor vinter ble Ove Karlsen helt på hjemstedet Førre, da han reddet en vilt fremmed Berner sennenhund fra å drukne i et isbelagt vann.

Nå har heltehistorien spredt seg til utlandet og blitt omtalt av flere store amerikanske og britiske aviser.

- Jeg ble plutselig oppringt av Daily Mail blant annet, jeg husker ikke hva alle avisene som har ringt heter, men de var alle veldig interesserte i historien min og ville dele videoen jeg har på min youtubekonto av hendelsen (se video over), forteller Karlsen som er overrasket over all oppmerksomheten.

Rørt til tårer Da hendelsen skjedde var det nemlig bare lokalavisa Haugesunds avis som viste medieinteresse for den gode gjerningen.

I tillegg har Karlsen fått massevis av mail fra folk som har sett videoen hans.

- Det er flere som forteller at de har grått mens de har sett på fordi de har blitt så rørt, det er veldig overveldende.

Handlet på impuls Selv vil han ikke omtale redningen som en heltedåd.

- Jeg gjorde det jeg måtte gjøre og handlet egentlig på impuls. Da kona ringte og fortalte at hun så en hund som var i ferd med å drukne, visste jeg at jeg kunne hjelpe til, forteller han.

Det var nemlig ingen hvem som helst som kom for å redde den lidende hunden på ulykkesdagen.

Karlsen har både dykkersertfikat og flere redningskurs bak seg, på grunn av jobben som elektriker på nordsjøen.

- Kona mi var tilfeldigvis ute og spaserte forbi vannet da en kvinne plutselig kom springende opp til parkeringsplassen, klissvåt etter å ha forsøkt å redde hunden sin. Hun satte seg i bilen for å få tak i hjelp, og etter å ha fortalt kona mi, Stine, hva som skjedde, ringte hun meg fordi hun visste at jeg hadde utstyret til å kunne hjelpe.

Karlsen, som selv har hatt hund, hadde stor forståelse for alvoret i situasjonen og hentet sporenstreks frem våtdrakt og annet utstyr, før han kjørte ned til vannet for å bistå.

- Da jeg kom ned var det bare å få av seg alle klærne og få på tørrdrakten så fort som mulig, forteller han.

I starten fryktet han likevel for at hunden skulle bli redd ham og begynne å kjempe i mot, eller prøve å klatre på ham, men da han kom ut i vannet var hunden helt lammet av kulde og kunne nesten ikke bevege seg.

- Hadde jeg bare kommet noen minutter senere hadde han omkommet der og da, sier Karlsen.

Advarer mot å redde uten utstyr  Nå advarer han andre mot å kaste seg ut i vannet, slik eieren gjorde, dersom man er alene og ikke har utstyret i orden.

- Uten våtdrakten hadde jeg vært ute av stand til å bevege meg selv, og uten skrujernet hadde jeg ikke klart å komme meg opp til land på den glatte isen, forteller han.

Karlsen anbefaler også å bruke et klatretau med sele til, for at andre skal kunne hjelpe til med å dra deg i land.

- Hvis ikke du er sikker på at du kan reddes selv, er det liten vits i å hoppe uti, sier han.

Heldigvis for eierne kom hunden seg unna med bare noen skrammer fra ulykken på grunn av Karlsens redningsarbeid.

Stine og Ove Karlsen kjørte hunden umiddelbart til dyreklinikken etter ulykken og kontaktet straks eierne som var evig takknemlige for innsatsen de hadde gjort.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer