Reddet gråtende baby ut fra glovarm bil

- Det må ha vært over 50 grader i bilen.

DRAMATIKK:  I går reddet senterleder ved Amfi i Svolvær, Ole Kristian Seth, ut en gråtende baby fra en glovarm bil like utenfor Amfi Svolvær. Foto: Thon Hotels. Foto innfelt (privat).
DRAMATIKK: I går reddet senterleder ved Amfi i Svolvær, Ole Kristian Seth, ut en gråtende baby fra en glovarm bil like utenfor Amfi Svolvær. Foto: Thon Hotels. Foto innfelt (privat). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Senterleder ved Amfi i Svolvær, Ole Kristian Seth, er ukas helt i Svolvær.

I går reddet nemlig Seth en gråtende baby ut fra en glovarm bil, skriver Lofotposten.

- Det hele startet med at jeg fikk en telefon fra senterkontoret, som fortalte at de hadde fått en bekymringsmelding om en gråtende baby som var helt rød i ansiktet, og som satte inne i en bil på utsiden av senteret, sier Seth til Dagbladet.

Glovarmt Da senterlederen kom ut på parkeringsplassen, så han noe han aldri håper han får se igjen.

- Jeg fikk øye på en baby inne i en svart bil. Vinduene var nesten trukket helt opp, kanskje rundt fem centimeter åpning, jeg forsøkte å stikke noen fingre inn i bilen, for å trekke ned vinduet. Det føles som at det var minst 50 grader inne i bilen, sier Seth.

- Jeg brøt ned vinduet centimeter for centimeter. Etter hvert fikk jeg øye på en kvinne som gikk forbi, hun hadde tynnere armer enn meg, og fikk sneket armen inn vindusåpningen og dro opp låsen, sier Seth.

Og inne i bilen var det en tydelig sliten og utmattet baby, forteller Seth.

- Den virket helt utmattet. Babyen var kanskje rundt seks måneder gammel, og den var helt rød og gjennomvåt i ansiktet. Så jeg fant en flaske melk i bilen, og bar babyen sammen med meg bort i skyggen, sier han til Dagbladet.

Refs fra politiet Omtrent samtidig kom politiet til kjøpesenteret, som naturligvis ble varslet om hendelsen. De søkte opp registreringsnummeret på bilen, og fikk tak i eieren.

- Moren til babyen fikk ganske klar tale fra politiet. Jeg kjente selv også at jeg var forferdelig sint og irritert, men klarte å tøyle meg litt, selv om det er utrolig vanskelig å ikke si noe, forteller Seth.

Kommuneoverlege i Vågan kommune, Jan Håkon Juul, forteller til Lofotposten hvor farlig det kan være å sette babyen igjen i bilen.

- Om jeg selv hadde kommet over dette ville jeg ringt politiet og brutt meg inn i bilen, sier kommuneoverlegen.

- Barn har ingenting alene i en bil å gjøre. Det trenger ikke gå mange minuttene før de mister bevisstheten og slutter å puste, sier han, til lokalavisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer