Reddet i pyjamas

GÖTEBORG (Dagbladet): Sammen med mamma og pappa evakuerte Christian (2) og Felicia (5) i bare pyjamasen. Etter over tolv timers venting kunne familien dra tilbake til lugaren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien på fire skulle feire Christians toårsdag med en tur med Kiel-ferja. I stedet havnet de oppi et branndrama der de måtte flykte fra alle eiendeler og komme seg i sikkerhet.

Merket lukta

Etter en koselig kveld gikk de alle og la seg rundt midnatt. Da brannalarmen gikk drøye to timer seinere, var det ingen som trodde at det var alvor.

- Vi tok barna på skuldrene, og følgte mannskapets instrukser, sier pappa Karl Magnus Gripne. Da familien kom ut i gangen, merket de røyklukten i neseborene.

Christian og søsteren Felicia måtte pent gå ned i livbåten i bare nattøyet. Livbåten familien satt i ble tatt hånd om av et handelsskip etter vel en halvtime.

- For å komme opp i båten måtte vi klatre i en vel åtte meter høy taustige. Noen hjalp oss med barna, sier Karl Magnus.

Familien ble flyttet over i en passasjerferje og fraktet til Göteborg. Først ved 15-tida i går kunne de gå inn i ferja og hente sine eiendeler.

Reportasje

I GØTEBORG: Hanne Denstad McBride, Ole Bjørnar Loe Welde, Truls Brekke (foto) og Tomm W. Christiansen (foto)

I OSLO: Thomas Ergo, Kristian Sarastuen, Dag Idar Tryggestad, Birgitte Fahlvik, Mina Gerhardsen, Marita Isaksen, Tore Gjerstad, Gunnar Hagen og Aleksander Nordahl (foto)

Sovnet

- Det skal bli kjempedeilig å bli ferdig med dette, sier Karl Magnus. Datteren Felicia har for lengst sovnet på pappas skulder. Sammen med kona Shahla og barna satt han i går kveld på bussen til Oslo.

PAPPAS TRYGGE SKULDER:</B> Felicia Gripne følte seg trygg på pappas skulder.