Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet i siste øyeblikk

BLEFJELL/NOTODDEN (Dagbladet): Det var begynt å mørkne i går da helikopteret endelig fant den 14 år gamle skolejenta fra Horten, som mandag gikk seg vill under en klassetur på Blefjell. Tidligere på ettermiddagen fant letemannskaper klassekameraten hennes sterkt forkommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to skoleelevene, Line Kristiansen og Rahil Akhrem, ble funnet på forskjellige steder, og skal begge ha kommet fra det ufrivillige oppholdet i fjellet uten skader.

Flott innsats

Over hundre frivillige letemannskaper fra en rekke forskjellige hjelpekorps i Telemark og Buskerud, samt O-løpere fra Kongsberg, lette sammen med politiet etter de to bortkomne niendeklassingene i hele går.

De gjorde en fantastisk innsats for å berge de to villfarne ungdommene fra det ugjestmilde høstfjellet.

De to 14-åringene er elever i niende klasse ved Holtan ungdomsskole i Horten.

Klassen deres på 28 elever var på skoletur i Blefjell, da de to kom bort fra flokken i et område med tett tåke på vei inn til Sigridsbu på Blefjell mandag ettermiddag.

Klarte å ringe

Begge hadde med seg mobiltelefoner, men mobilforholdene i området er dårlige. Likevel klarte de i løpet av mandag ettermiddag og kveld å komme i kontakt med klassen og fortelle at de hadde gått seg bort.

Fra da og fram til de ble funnet i går ettermiddag og kveld hadde ingen kontakt med dem.

Vind, regn og sludd vanskeliggjorde letingen i hele går formiddag. Da gutten ble funnet - sterkt forkommen - hadde han tilbrakt natta ute alene. Mens gutten ble funnet ved Bleporten oppe på høyfjellet på det sørlige Ble, ble jenta funnet ved ei hytte nær Eiriksbu over ei mil lenger nord på fjellet.

Jenta var i god behold fysisk da helikopteret fant henne i går, men hun var sterkt medtatt psykisk etter den fæle fjellopplevelsen.

Hun fortalte at hun hadde klart å ta seg inn i ei hytte for å få ly. Hvor hun befant seg, visste hun ikke.

Fryktet det verste

Ingen av ungdomsskoleelevene var særlig fjellvante da de la ut på fjellturen på Blefjell i det østlige av Telemark, som et ledd i undervisningen. Da mørket begynte å falle på i går kveld, uten at jenta var funnet, fryktet man det verste.

Både gutten og jenta ble fraktet til Notodden sykehus.