Reddet jente (14)

ØSTERBO (Dagbladet): De fire barna koste seg inne i lekehytta, da stearinlyset veltet. Hytta ble overtent på kort tid. Arne Bechmann (55) stormet til og fant ei 14 år gammel jente liggende bevisstløs på gresset like ved.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hytta var i full fyr, og jeg sprang til stedet. Der ble jeg møtt av hysteriske unger på vei bort, forteller Arne Bechmann.

Han fant den 14 år gamle jenta bevisstløs like ved trehytta. Hun hadde blitt dratt i sikkerhet av de andre barna. Dramaet utspant seg i Østerbo, nord for Halden, i går.

Munn-til-munn

- Jenta var uten fysiske skader, men ikke ved bevissthet da jeg fant henne. Hun hadde puls, men tydelig pustebesvær, forteller Bechmann.

Han brukte munn-til-munn-metoden og etter en stund begynte hun å hoste, men hun kom fortsatt ikke til bevissthet. En annen mann kom til stedet, og sammen bar de jenta ned til veien.

Naboene hadde varslet brannvesenet, og ambulansen som kom raskt til stedet. Bechmann pratet seinere med jentas far, og han skal ha fortalt at hun kom til bevissthet i ambulansen.

Vaktsjef Harald Hammersten ved Halden politistasjon opplyser til Dagbladet at alle ungene klatret ned fra hytta da det begynte å brenne, men at 14-åringen ville opp igjen for å prøve å slokke.

- Oppe ved den brennende hytta pustet hun inn en del røyk og falt de to meterne fra hytta og ned til bakken.

Til observasjon

Arne Bechmann berømmer ungene for at de fikk dratt jenta fort fra ulykkesstedet og var raske til å melde fra.

Ulykken skjedde noe før klokka 20.00 i går kveld. Fra Sykehuset Østfold Fredrikstads ble det i natt opplyst at alt står bra til med jenta, men at hun vil være til observasjon over natta.

FANT JENTA: Arne Bechmann ble varslet av noen unger og var raskt på stedet og ga den bevisstløse jenta munn-til-munnmetoden. I bakgrunnen den ødelagte trehytta.