Reddet jente (14)

ØSTERBO (Dagbladet): De fire barna koste seg inne i lekehytta, da stearinlyset veltet. Hytta ble overtent på kort tid. Arne Bechmann (55) stormet til og fant ei 14 år gammel jente liggende bevisstløs på gresset like ved.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hytta var i full fyr, og jeg sprang til stedet. Der ble jeg møtt av hysteriske unger på vei bort, forteller Arne Bechmann.

Han fant den 14 år gamle jenta bevisstløs like ved trehytta. Hun hadde blitt dratt i sikkerhet av de andre barna. Dramaet utspant seg i Østerbo, nord for Halden, i går.

Munn-til-munn

- Jenta var uten fysiske skader, men ikke ved bevissthet da jeg fant henne. Hun hadde puls, men tydelig pustebesvær, forteller Bechmann.

Han brukte munn-til-munn-metoden og etter en stund begynte hun å hoste, men hun kom fortsatt ikke til bevissthet. En annen mann kom til stedet, og sammen bar de jenta ned til veien.

Naboene hadde varslet brannvesenet, og ambulansen som kom raskt til stedet. Bechmann pratet seinere med jentas far, og han skal ha fortalt at hun kom til bevissthet i ambulansen.

Vaktsjef Harald Hammersten ved Halden politistasjon opplyser til Dagbladet at alle ungene klatret ned fra hytta da det begynte å brenne, men at 14-åringen ville opp igjen for å prøve å slokke.

- Oppe ved den brennende hytta pustet hun inn en del røyk og falt de to meterne fra hytta og ned til bakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer