Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet Korsvold

En amper styreformann Jon R. Gundersen i Storebrand kjøpte seg dobbel pølse med lompe etter å ha fått styrets aksept for at konsernsjef Åge Korsvold skal bli sittende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styret ble innkalt til ekstraordinært styremøte ved Gundersens advokatkontor i Oslo sentrum i går ettermiddag. På saklista sto Åge Korsvolds omstridte opsjonsavtaler, som sikret ham rettigheter til å kjøpe Storebrand-aksjer på billigsalg. Da saken detonerte i media, sa Korsvold opp opsjonsavtalene - uten at de er glemt av den grunn.

Kredittilsynet skal nå granske lovligheten av Korsvolds opsjoner, mens Storebrand-styret altså stiller seg bak konsernsjefen.

Diskuterte i fire timer

Styreformann Gundersen liker ikke situasjonen, men har likevel valgt å gi uforbeholden støtte til Korsvold. Hvor betent saken er, illustreres av at styret i går diskuterte i fire timer, før de kom til enighet.

Da møtet var slutt, litt over klokka 20, var det en sulten og amper Jon R. Gundersen som tuslet ut i høstregnet.

- Ja, vi har hatt styremøte. Utover det har jeg ingen kommentar, sa Gundersen til Dagbladet etter møtet.

Så skrittet han inn i nærmeste kiosk, kjøpte to wienerpølser i lompe, og sa irritert:

- Nei, nå får dere la meg være i fred. Jeg har sagt «ingen kommentar» og vil ikke at dere tar flere bilder.

En Aftenposten-fotograf som likevel fyrte av et par eksponeringer, fikk Gundersen så tett inntil seg at han nesten fikk sennep på nesetippen.

Ikke trygg

- Jeg er gjerne med på å diskutere grådighetskultur blant næringslivstopper, men det må være på et helt annet grunnlag enn dette, sier Nina Elisabeth Seiersten, ansatterepresentant i Storebrand-styret. Heller ikke hun vil uttale seg om det ekstraordinære styremøtet.

- Vi er blitt enige om å sende ut en pressemelding i dag, sier hun.

Etter det Dagbladet erfarer, ble konklusjonen på møtet at Korsvold ikke må gå. Iallfall ikke i denne omgang. Viser Kredittilsynets undersøkelser at opsjonsavtalene er i strid med verdipapirhandelloven, får Korsvold trøbbel med å forsvare posisjonen - både overfor styret og omverdenen.

TAUS: Styreformann Jon R. Gundersen i Storebrand ville ikke snakke med pressen etter gårsdagens ekstraordinære styremøte, der Åge Korsvolds omstridte opsjonsavtaler sto på agendaen.