Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet kunst

Store deler av Celina Midelfarts toppleilighet i Eckersbergs gate på Frogner ble skadd av brann i dag. Celina reddet ut flere verdifulle kunstverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen i bygården brøt ut ved 10-tida i går formiddag. Brannen startet i en leilighet i fjerde etasje, men var i ferd med å spre seg til Celinas 150 kvadratmeter store toppleilighet.

Brannmannskapene skal derfor ha tatt seg inn i Celinas leilighet, og høgde opp deler av gulvet med øks. Da var flammen i ferd med å ta overhånd, og spre seg opp i Celinas leilighet.

Kosmetikkarvingen ble varslet mens hun var på jobb i Drammen og reiste umiddelbart til Oslo. Sammen med en av hjelpemannskapene tok hun seg inn i leiligheten og hentet ut flere verdifulle kunstverk og andre personlige eiendeler.

Skulle selges

Selv om Celina ikke har bodd i leiligheten de siste åra, var den fullt møblert. De fleste verdifulle gjenstander, og spesielt de med affeksjonsverdi, har hun imidlertid flyttet til sin nye villa i Ottar Birtingsgate. Den kjøpte hun for 20 millioner kroner i november i fjor.

Frem til nylig bodde hun sammen med Kjell Inge Røkke på Aker brygge, men for en knapp måned siden flyttet hun inn i sin nye villa som tidligere var ambassadørbolig for den Øst-tyske ambassaden. Leiligheten i Eckersbergs gate som i dag ble brannskadd, har hun aldri bodd permanent i, og Celina har lenge hatt planer om å selge den. Etter det Dagbladet erfarer, skal leiligheten ha en verdi på rundt tre millioner kroner. Da Celina kjøpte leiligheten i 1995, måtte hun ut med 1,7 millioner kroner.

Brannskader

Slukningsarbeidet pågikk i nærmere fire timer. Ni personer ble evakuert, men ingen ble skadd.

REDDET KUNST:  Celina Midelfarts toppleilighet på Frogner ble brann- og røykskadd etter brann i går kveld. Celina bor ikke i leiligheten som etter planen skulle selges i løpet av kort tid. Foto: SCANPIX
REDDET KUNST: Celina Midelfarts toppleilighet på Frogner ble brann- og røykskadd etter brann i går kveld. Celina bor ikke i leiligheten som etter planen skulle selges i løpet av kort tid. Foto: SCANPIX Vis mer

Leiligheten der brannen startet ble totalskadd. Også i Celinas leilighet var skadene store. Gulvet i flere rom er ødelagt, i tillegg til at deler av leiligheten er vann- og røykskadd.

Dagbladet snakket i kveld med Celina Midelfart. Hun ønsket ikke å kommentere brannen.

REDDET KUNST: Celina Midelfarts toppleilighet på Frogner ble brann- og røykskadd etter brann i går kveld. Celina bor ikke i leiligheten som etter planen skulle selges i løpet av kort tid. Foto: SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!