Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann drept på Maxbo på Notodden

Reddet kvinne fra knivdrap i 2006 - i dag ble lokal ildsjel selv drept

Aktiv i Notoddens motorsportmiljø i flere tiår. 

DREPT: Mannen i 40-åra var en lokal ildsjel og helt som selv reddet en kvinne fra knivdrap. Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix
DREPT: Mannen i 40-åra var en lokal ildsjel og helt som selv reddet en kvinne fra knivdrap. Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lokalavisa har flere ganger omtalt mannen som lørdag brutalt ble drept av en Maxbo-ansatt på butikkens pauserom. I 2006 risikerte han sitt eget liv for å redde en kvinnelig nabo som ble forsøkt drept av ektemannen sin.

Politiet pågrep lørdag ettermiddag en 22 år gammel mann, blodig og ifølge vitner med øks i hånda.

Ildsjel

Den drepte var en aktiv lokalhelt og ildsjel som i en årrekke har ledet motorsportmiljøet i byen i Telemark. Han var en svært erfaren håndverker, som blant annet har stått for profilerte og betrodde hytteprosjekter i lokalmiljøet.

Flere ganger tok han opp temaer i lokalpressen, og han hadde flere verv i lokalmiljøet.

Lokalavisa Varden skrev om ham da han ble hyllet for sin innsats da ei 35 år gammel trebarnsmamma ble overfalt av sin mann.

Året var 2006, da han hørte han skrik fra nabohuset. Han så en mann som sto over en kvinne og slo. I løpet av det som beskrives som sekunder, bestemte han seg for å hente en stige og klatre opp på verandaen.

- Da jeg kom opp på verandaen slo ektemannen løs mot hodet hennes med et stort askebeger, fortalte han.

- Ingen helt

- Jeg skal ikke fremstille meg selv som en helt. Men jeg er redd kvinnen hadde blitt drept om noen ikke hadde grepet inn, sa han den gang.

Han beskrev overfor avisa hvordan han tok grep om mannens hals og klemte til han fikk ham til å overgi seg. Han fikk låst mannen inn på et rom, og reddet kvinnen.

- Hun hadde allerede da et dypt knivstikk i panna og to i ryggen.

I 14.50-tida lørdag, ti år seinere, fikk politiet i Telemark melding om at en person var angrepet med kniv eller annet stikkvåpen på trevareforretningen Maxbo på Notodden.

De rykket ut og fant mannen i 40-åra omkommet.

Det var VG som først omtalte episoden fra 2006. Ifølge avisa ble gjerningsmannen seinere dømt for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap.

- En katastrofe

Dagbladet har snakket med en bekjent av avdøde, som beskriver mannen i 40-åra som en flott person.

- Han var på en måte den som dro hele cross-klubben. Han elsket å drive med dette, sier John Seljord, som kjente avdøde godt gjennom motorsportmiljøet.

Han forteller at avdøde selv drev aktiv motorsport i «Old Boys»-klassen.

Nyheten om tragedien har gått inn på Seljord.

- Det er helt forferdelig. For familien og for oss som omgikk ham er jo dette en katastrofe, sier Seljord til Dagbladet.

Den siktede 22-åringens forsvarer sier til Dagbladet at det er for tidlig å si hvordan klienten stiller seg til siktelsen.

Han sitter i kveld i innledende avhør i Skien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling