Reddet lillebror

KRISTIANSUND (Dagbladet): Da Arnt Kvammen (32) fikk leukemi, ga søsteren Jorunn Kvammen Gjøstøls (41) beinmarg lillebroren nytt liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Atle Kvammen jobber egentlig lange dager som snekker i Kristiansund by, men i dag tar han seg en pause på ettermiddagen. Jorunn Kvammen Gjøstøl kommer nemlig med ferje over til fastlandet fra Smøla. Storesøstera som fikk gi broren en del av seg selv for fem år siden.

- Ungene mine sier at onkel Arnt har mammas blod i seg. Det broren min og jeg har vært gjennom, har gitt oss et spesielt forhold, forteller Jorunn om lillebroren.

Jorunn ble minnet om beinmargstransplantasjonen broren var gjennom for fem år siden, da hun leste om alenemoren Wenche Tåje i Dagbladet mandag.

Trebarnsmoren fra Nord-Torpa har leukemi, men står foreløpig uten giver. I de påfølgende dagene har lesere fra hele Norge meldt seg som donorer for å hjelpe henne.

Tilfeldig

- Historien hennes gikk sterkt inn på meg. Jeg håper at så mange som mulig melder seg som donorer av beinmarg, håper Jorunn.

Selv fikk hun oppleve gleden ved å gjøre lillebroren frisk. Arnt Kvammen oppdaget blodsykdommen ved en tilfeldighet. Etter at han hadde vært hos tannlegen, fikk han en liten kul under haka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer