Reddet livet til Espen Olafsen

Nå gir svenske Pigge Werkelin ut bok om tsunami-opplevelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lyn-trener Espen Olafsen mistet kona Elfrid og datteren Frøya da tsunamien slo inn over ferieparadiset Blue Village Pakarang 2. juledag i fjor. Selv overlevde Espen sammen med sønnen Balder.

Nå gir svenske Pigge Werkelin ut boka som beskriver dramaet han og Espen var gjennom, skriver VG.

Reddet hverandre

Werkelin og Olafsen bodde samme sted i Thailand den skjebnesvangre juledagen. I boka beskriver Werkelin hvordan han etterhvert får klamret seg fast til et tre. Der sitter blant annet Olafsen og er i ferd med å besvime. Nordmannen er hardt skadd.

Der og da redder Werkelin Olafsens liv ved å holde ham fast. Faller Olafsen i de frådende vannmassene er han ferdig.

Men da Werkelin skjønner at hans egen kone og to barn umulig kan ha overlevd bølgen, mister han selv lysten på livet. Like før han kaster seg i vannet skriker Olafsen til ham at de må kjempe.

«Jeg har nettopp reddet livet til Espen. Nå er det Espens ord som redder mitt liv,» skriver han i boken, ifølge VG.

Var igjen i 40 dager

Olafsen, som selv aldri har fortalt om sine opplevelser til norske medier, går god for Werkelins beskrivelse overfor avisa.

Selv opplever Werkelin at bokskrivingen har vært god terapi etter helvetet i Thailand. I 40 dager lette han etter kona og de to barna sine. Og fant dem.

- Selv tror jeg at det er bra å få gitt et helhetsbilde av det som skjedde. Både mens det pågikk, og etterpå. Jeg var jo en av dem som var igjen lengst, i 40 dager var det vel. Denne boken gir et godt bilde av hvordan jeg opplevde det, sier Werkelin til VG.

GÅR GOD FOR BESKRIVELSEN: Lyn-trener Espen Olafsen, her sammen med Lyn-eier Atle Brynestad, bekrefter overfor VG Werkelins historie fra 2. juledag i fjor. Olafsen mistet kona og datteren i tsunami-katastrofen. Werkelin mistet kona og to barn.