Reddet Mikaelfra rushelvete- blir gransket

Etter 20 års stoffhelvete har Mikael fått et nytt rusfritt liv i Danmark - takket være helse- og sosialombud Helge Hjorts initiativ og pågangsmot. Som straff for å kjempe Mikaels sak, forsøker politikerne i Oslo nå å kneble ombudet fra å uttale seg i slike saker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et møte med Forretningsutvalget har byrådsleder i Oslo, Fritz Huitfeldt, bedt om at det blir utarbeidet et notat med vurdering av Hjorts kronikk i Dagbladet om saken i forhold til ombudsinstruksen.

- Det er tydeligvis utrolig provoserende å gi uttrykk for sin mening om Oslo kommune, sier en lakonisk Helge Hjort til Dagbladet.

Fikk ikke hjelp

Utspillet mot ombudet kommer som et etterspill på historien om den hardt belastede stoffmisbrukeren Mikael som tidligere i år flyktet til Danmark for å bli rusfri. I mange måneder hadde han forgjeves forsøkt å få Røa sosialsenter til å dekke behandlingen ved Marita Rehabiliteringssenter slik både Fylkesmannen i Oslo og Sosial- og helsedepartementet hadde bestemt.

Først da helse- og sosialombudet gjennom Dagbladet tok opp Mikaels kamp mot rusen og et steilt sosialsenter, fikk han den hjelpen han hadde krav på. Etter å ha vært på besøk hos Mikael seinere i høst, snudde Røa sosialsenter. Samtidig bestemte Oslo-politikerne å granske helse- og sosialombudet for hans kronikk om saken.

Sloss mot tida

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer