Redningsaksjon på Sunnmøre:

Reddet ned etter flere timer

For en kvinne på tur på Sulafjellet i Møre og Romsdal lørdag kveld, kom et voldsomt uvær brått på. Først langt på natt melder politiet at hun er reddet ned i god behold.

VANSKELIG AKSJON: På Sulafjellet på øya Sula i Møre og Romsdal er det iverksatt en stor redningsaksjon lørdag kveld. Foto: Google Maps
VANSKELIG AKSJON: På Sulafjellet på øya Sula i Møre og Romsdal er det iverksatt en stor redningsaksjon lørdag kveld. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Redningsaksjonen ble iverksatt tidlig lørdag kveld, ført i natt lyktes redningsmannskapene å ta seg inn til kvinnen og få hentet henne ned.

- Det er veldig, veldig, veldig vanskelige forhold, forteller operasjonsleder Sindre Molnes i Møre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet rett før klokka 23.30.

Nullsikt

Både politiet, Hovedredningssentralen Sør-Norge og Røde Kors har vært involvert i aksjonen siden 19.30-tida. Svært mye snø, vind og tett tåke med nullsikt, skaper imidlertid store problemer.

- Det er så vanskelige forhold at Røde Kors har forsøkt å komme seg opp med scooter, men kjørte seg fast. Nå må vi sende inn en alpin redningsgruppe på ski.

Etter planen skal redningsgruppa flys opp i fjellet med helikopter, men på grunn av værforholdene, kunne de ikke flys helt inn til der kvinnen er.

- Vi flyr så langt vi klarer, men vi klarer ikke å fly helt inn. Resten av veien helt inn må bli på ski, forteller Molnes.

I god behold

Først klokka 00.47 melder politiet at redningsmannskaper er kommet fram til kvinnen, og at de er på vei ned fra fjellet igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer