Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet nyfødt jente

I en kasse med livsfarlige våpen fant soldatene to dager gamle «Rose» som hadde sluttet å puste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to britiske soldatene som patruljerte gatene i Basra fikk en variert arbeidsdag da de fant en nyfødt jente under en aksjon mot fem terrormistenkte.

Pustet ikke lenger

Dagens startet vellykket da de to sammen med to andre kolleger klarte å ta de fem ettersøkte i et hus midt i den krigsherjede byen. Etter at de fem var sikret søkte soldatene gjennom resten av lokalet.

Etter noen minutter fant de en skitten meterlang metallboks med lokket på. Boksen inneholdt en rekke dødelige våpen, og det var disse solatene var på jakt etter.

Utrolig nok, blant AK47, 10 kniver, 2 bajonetter, ammunisjon og en granatkaster fant de «Rose». Inntullet i et teppet lå det en to dager gammel jentebaby, forlatt av sin mor.

Hun pustet ikke lenger da de fant henne, men menig Damien Kenny og Jonathan Hunt visste råd. De la ned sine våpen og startet raskt med gjenopplivnig med munn-til-munn-metoden.

Etter flere lange, nervepirrende minutter klemte jenta plutselig hardt i Kennys finger. Hun hadde begynt å puste igjen.

Roses opp i skyene

- Vi forventet å finne våpen i boksen, sier David Kenny, 18 år fra Wigan til BBC.

- Vi kunne ikke tro det vi så da en liten babyjente dukket opp. Vi måtte prøve gjøre noe.

De to soldatene roses nå for sin snarrådige redningsaksjon. Major Paul Davis sier at uten guttenes hjelp ville babyen ha dødd.

- Dette viser hvor profesjonelle mine menn er, de håndterte denne situasjonen så effektivt. Jeg håper denne unge jenta får en lykkeligere framtid.

De fire soldatene fra 1. bataljon i dronningens Lancashire-regiment hadde fulgt etter de irakiske mennene inn i huset som ligger i Al Jubaylah-området i Basra etter at det kom rapporter om herverk på en lokal vannfabrikk.

Fant mor

Babyen ble gitt navnet «Rose» etter den røde rosa som er regimentets symbol.

Og historien endte lykkelig. Nå har soldatene klart å finne jentas mor igjen. De to er gjenforent på sykehuset. Soldatene tror jenta hadde ligget i boksen i minst 10 minutter.

- Det er uklart hvorfor babyen var plassert i boksen. Det er brakt på det rene at babyen er født for tidlig, sier en talsmann.

<B>VILLE LEVE:</B> Rett før soldatene entret huset i Basra hadde noen lagt lille «Rose» i en metallboks med våpen.
ROSES FOR SNARRÅDIGHET:</B> De to soldatene Jonathan Hunt (til venstre) og Damien Kenny poserer med babyen de reddet.
<B>LÅ SAMMEN MED LIVSFARLIGE VÅPEN:</B> Dette er resten av innholdet i kassen Rose ble funnet i. Hun delte plass med blant annet en granatkaster.